Euroleague

Efes mucizelere bıraktı

Avrupa'da 500'üncü maçına çıkan Anadolu Efes evinde, Panathinaikos'a uzatma sonucunda 65-60 mağlup oldu.

Konular: Spor, Basketbol
İki takım da sayı bulmakta çok zorlandı.
İki takım da sayı bulmakta çok zorlandı. [AA]

euroleague son 16 turu 10'uncu maçında 8'inci yenilgisini alan efes, gruptan çıkma şansını mucizelere bıraktı.  panathinaikos ise beşinci galibiyetini elde etti. 
 

10. hafta

13 mart
fenerbahçe 69-67 malaga
laboral 65-83 e. armani
cska 84-52 partizan 
maccabi 77-67 zalgiris kaunas
bayern münih 85-83 real madrid
 
14 mart
anadolu efes 60-65 panathinaikos
barcelona-olympiakos 
l.kuban 66-67 galatasaray 

iki takımda da yalnızca iki oyuncu çift haneli sayılara ulaştı. zoran planinic 15, vasileiadis ise 10 sayı attı. konuk ekipte ise antonis fotsis 14, stephane lasme 11 sayı ile galibiyete katkı yaptı. 

abdi ipekçi spor salonu'ndaki mücadelenin ilk çeyreği 11-10 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlandı. ikinci çeyrekte de başabaş bir mücadele oldu. yunan ekibi ilk yarıyı iki sayı farkla önde bitirdi. üçüncü çeyrekte de fark değişmedi. son çeyrekte efes rakibini yakaladı. 54-54'lük eşitlik nedeniyle uzatmalara geçildi. uzatmalarda efes'e altı sayı izni veren yunan ekibi salondan galibiyetle ayrıldı. 

atina'da oynanan maçı da panathinaikos 78-64 kazanmıştı.

avrupa'da 500'üncü maçına çıkan ilk türk takımı olan efes, 212'inci yenilgisini aldı. lacivert beyazlıların 288 galibiyeti bulunuyor. 

anadolu efes başantrenörü vaggelis aggelou, iyi takımlara karşı iyi oynayıp sonunda kaybetmenin üzücü olduğunu söyledi.

hücum ribaundlarını vermelerinin mağlubiyeti getirdiğini belirten aggelou "iyi şansları değerlendiremedik ve sayı bulamadık. oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. panathinaikos'u da tebrik ederim, buraya problemlerle geldiler ve kazanmayı bildiler. umarım biz de bu kaybettiğimiz maçlardan sonra edindiğimiz tecrübelerle maç sonlarını daha iyi oynarız" ifadelerini kullandı. 

panathinaikos'un yeni başantrenörü fragiskos alvertis ise ilginç bir maç olduğunu söyledi.

oyuncularının son saniyeye kadar savaştığını anlatan alvertis "hücumda iyiydik ve hücum ribaundlarında üstünlük sağladık. takımımın önünde uzun bir takvim var. her maçın sonunda daha fazla gelişeceğimizi düşünüyorum. oyuncularımı sarf ettikleri efordan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

efes taraftarları gezi olayları sırasında yaşamını yitiren berkin elvan'ı andı.
Efes taraftarları Gezi Olayları sırasında komaya giren ve 269 gün sonra yaşımını yitiren Berkin Elvan'ı andı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;