Göç

Ege’de göçmen faciası: 34 ölü

Didim’den Yunanistan'ın Leros Adası'na geçmeye çalışan göçmenlerin bindikleri eski balıkçı teknesi battı. Göçmenlerden 34'ü yaşamını yitirdi. Ölenlerden 15'i bebek veya çocuk.

bugün sabah saatlerinde aydın'ın didim ilçesi karşısındaki farmakonisi (bulamaç) adası yakınlarında yabancı uyruklu göçmenleri taşıyan 18 metrelik eski balıkçı teknesi battı. didim’den yunanistan'ın leros adası'na geçmeye çalışan göçmenlerden 34'ü yaşamını yitirdi. ölenlerden dördü bebek, 11’i çocuk.

29 göçmen yüzerek karaya çıkmayı başardı. 68'i de yunan sahil güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

kurtarılan göçmenler ve cesetler leros adası'na götürüldü. yunan sahil güvenlik botları ile helikopterleri, başka göçmenlerin de olabileceği şüphesiyle havadan ve karadan arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

dikili’de de bir kişi öldü

izmir'in dikili ilçesinden yasadışı yollarla yunanistan'ın midilli adası'na geçmek isterken bindikleri iki lastik bottan biri batan göçmenler arasındaki iraklı bir erkek boğularak öldü. 13'ü batan botta olmak üzere toplam 56 göçmen, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. 

kaynak: reuters, afp ve dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;