Kürt sorunu

Emniyette müdür operasyonu

İstanbul Emniyeti'nde KCK soruşturmasını yürüten Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürleri görevlerinden alındı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Açığa alınmadılar

Yeni görev verilecek

Fidan ifade verecek

Erol Demirhan ve Yurt Atayün'ün başka görevlere atanmaları bekleniyor. [AA]

istanbul emniyet müdürlüğü'nde istihbarat ve terörle mücadele şube müdürleri değiştirildi. kck soruşturmasını yürüten terörle mücadele şube müdürü yurt atayün ve istihbarat şube müdürü erol demirkan görevlerinden alındı.

görevden alınanların yerlerine atamalar da yapıldı. terörle mücadele şube müdürlüğü'ne ömer köse, istihbarat şube müdürlüğü'ne ise serdar güldalı getirildi.

istanbul emniyet müdürü hüseyin çapkın, görev değişikliğinin rutin bir uygulama olduğunu açıkladı.

emniyet'teki görev değişiklikleri, kck operasyonunda verilen ifadelerde bazı eylemlere ilişkin bilgilerin önceden milli istihbarat teşkilatı'na (mit) iletildiğiyle ilgili iddialar üzerine mit müsteşarı hakan fidan, eski müsteşar emre taner ve müsteşar yardımcısı afet güneş'in ifadeye çağrılmasından bir kaç saat sonra gerçekleşti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;