Türkiye-İran ilişkileri

Erdoğan 7 Nisan'da İran'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 yıl aradan sonra ilk kez İran'ı ziyaret ediyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan ve beraberindeki heyet 7 Nisan günü Tahran'a gidecek.

Konular: Ortadoğu, Türkiye, İran
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile geçen yıl mayıs ayında bir araya gelmişti. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan'in iran'ı ziyaret edeceği tarih belli oldu. cumhurbaşkanlığı'nın web sitesinden yapılan açıklamaya göre, erdoğan ve beraberindeki heyet 7 nisan salı günü tahran'a gidecek. cumhurbaşkanlığı, erdoğan'ın 4 yıl sonra gerçekleşecek tahran ziyaretinde iranlı mevkidaşı hasan ruhani ve dini lider ali hamaney ile görüşeceğini duyurdu. 

cumhurbaşkanlığı ziyaretle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"ülkemizden iran'a cumhurbaşkanı düzeyinde dört yıl aradan sonra yapılacak bu ziyaret vesilesiyle, türkiye-iran yüksek düzeyli işbirliği konseyi'nin ikinci toplantısı düzenlenecektir. sayın cumhurbaşkanımızın, iran'ın dini lideri ayetullah seyyid ali hamaney ve cumhurbaşkanı sayın ruhani'yle tahran'da görüşmelerde bulunmaları öngörülmektedir. ziyaret sırasında türkiye-iran arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş teatisinde bulunulacaktır."

erdoğan iran ziyareti öncesinde tahran'e yemen ve irak'taki askeri varlıkları nedeniyle eleştiriler yöneltmişti. cumhurbaşkanı, "iran bölgeyi adeta domine etmeye çalışmaktadır. buna müsaade edilebilir mi? bu durum bizi ve körfez ülkelerini rahatsız ediyor" tepkisini göstermişti. 

kaynak: türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;