Türkiye

Erdoğan: Hepsi bedelini ödeyecek

Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, "Çocuk olması bizi ilgilendirmez. Kendisi, onu oraya gönderenler, orada görevli olan askerdi, komutandı, hepsi bunun bedelini ödeyecek” dedi. HDP'den de "Olayı tasvip etmiyoruz" açıklaması geldi.

iran cumhurbaşkanı ruhani ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan başbakan erdoğan, diyarbakır'daki 2. hava kuvvet komutanlığı'nın nizamiyesindeki türk bayrağının indirilmesi ile ilgili soruya verdiği cevaba, "bu konuda en şiddetli cümle neyse benden duymuş olun" diyerek başladı ve şunları söyledi:

"içişleri bakanım konuyla ilgili hemen teftiş başlattı. oradaki ilgili komutanla ilgili teftiş yapılacak. bunu yapanın çocuk olması bizi ilgilendirmez. bir çocuk bunu yapıyorsa karşılığı olacaktır. bedeli neyse, onu oraya gönderenler de ödeyecektir. 'çocuktur' diye kutsalımıza saldırmasına sessiz kalmamız mümkün değildir. bu kişi, direğe tırmanıyor ve direkten bayrak indirme cüretinde bulunuyor. oradaki görevliler, askerdi, komutandı, bu teftişten sonra hepsi bedelini ödeyecektir." 

milletçe dik durmalıyız

erdoğan yaşananları provokasyon olarak niteleyerek şunları söyledi:

"son günlerde bölgedeki bu gelişmeler hususunda halkıma çağrıda bulunuyorum. bu sürece yönelik bu provokasyonlara karşı milletçe dik durmalıyız. en azından diyarbakır'daki annelerin, tokat'taki vatandaşların koyduğu tavrı tüm bölge insanı aynen koymalı. kalkıp yol kesmek terörist eşkiya işidir. gereken yapılacaktır. ülkenin huzur ve mutluluğunu kimsenin ortadan kaldırmaya hakkı yoktur."

genelkurmay başkanlığı olayla ilgili "tahammül sınırlarını zorlayan bu tür eylemlere karşı serinkanlı davranılmaya gayret sarf edilmektedir." açıklaması yapmıştı.

hdp: tasvip etmiyoruz

hdp eş genel başkanı sebahat tuncel ise, bayrak indirme olayını tasvip etmediğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: 

"hassas dönemlerde bayrak konusu gündeme geliyor. hem hdp hem bdp olarak bu konudaki yaklaşımız biliniyor. bu tür şeyleri tasvip etmiyoruz. bunun üzerinden bir linç kampanyasının yürütülmesini de doğru bulmuyoruz. sonuçta hassas bir süreçten geçiyoruz. bu hassas sürecin sağlıklı ilerleyebilmesi için herkesin sağduyulu olması gerekir." 

arınç: hükümete bağlılık olmasaydı cezası o anda verilirdi

olayla ilgili konuşan başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü bülent arınç, diyarbakır 2. hava kuvvet komutanlığı'ndaki türk bayrağının indirilmesini "alçakça bir hareket" olarak nitelendirdi.

arınç "sabırla olayları takip ediyoruz. eğer sabır, hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı, bayrağı yere indirmeye cüret eden insana cezası o anda verilebilirdi" dedi.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;