Türkiye

Erdoğan seçim talimatlarını verdi

AK Parti lideri, partililerinden yerel seçime, 'Benim olmadığım yerde kimse yoktur şuurunda' hazırlanmalarını istedi.

ak parti’nin kızılcahamam’da düzenlediği 21. istişare ve değerlendirme toplantısı başbakan recep tayyip erdoğan’ın partililere seçim talimatlarıyla sona erdi.

erdoğan kapanış konuşmasında, 30 mart yerel seçiminin, iktidara geldikleri 2002 seçimleri kadar önemli olduğunu söyledi ve “biz menzile varmakla mükellefiz” dedi.

partisinin 2002 yılından bu yana milletin emanet ettiği sancakla bir yokuş çıktığını söyleyen erdoğan, “bu yokuşta durmanın, rehavetin hiçbir mazereti olamaz. sancağı aldık ve şu kadar yüksekliğe çıkardık, yetmez. millete, ülkeye şu kadar hizmet yaptık, yetmez. türkiye’yi şuradan aldık, şuraya getirdik, önemli ama, yetmez. zira biraz soluklanayım deyip bir kenara iliştiğiniz anda, o dik yokuştan, allah vermesin, milletin emaneti düşer, milletin sancağı düşer ve yuvarlanıp gider”.

“ofansif olacağız”

erdoğan konuşmasında partilileri sık sık rehavete kapılmamaları konusunda uyardı. “rehavet, gevşeme, ihmal, vurdumduymazlık, özellikle de korkaklık, tüm birikimi, tüm kazanımı, tüm yapılanları bir anda kül edip gidebilir. (...)bu emaneti yere düşürmenin hiç bir mazereti yoktur. bir tek kişinin ihmali, bütün teşkilatı, bütün ülkeyi zora sokar “ dedi.

esed’e: şam yezidi

erdoğan kapanış konuşmasında dış politikaya da yer verdi. önce pazartesi günü muharrem ayının başlayacağını hatırlattı, ardından kerbela olayına atıf yaptı. “bugün geniş coğrafyada yeni 'kerbelalar'ın içimizi acıtıyor” diyen erdoğan, suriye devlet başkanı beşşar esed’i yezid’e benzetti. erdoğan, “şam’daki yezid, kendi halkına, kendi vatandaşına her gün yerden ve gökten ölüm gönderiyor. şimdi birileri çıkmış, bize 'susun' diyor. allah aşkına susarsak, görmezsek, duymazsak oradaki acıyı yüreğimizde hissetmeksek yarın biz hz. hüseyin’in yüzüne nasıl bakarız. biz hiçbir zaman yezidler'in tarafında olmadık, hz. hüseyin’in safında yer almaya devam edeceğiz." dedi.

rabia işareti yaptı

mısır da erdoğan’ın gündemindeydi. rabia işareti yaparak konuşan erdoğan, "bu 'rabia işareti', dünyanın her yerinde artık haksızlığa 'dur' işaretidir. bu 'rabia işareti' artık dünyanın her yerinde 'darbeye dur' işaretidir" dedi.

kaynak: aljazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;