IŞİD
Erdoğan: Türkiye tehdit altında
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin tezkeresini desteklediğini söyledi, "Türkiye tehdit altındadır, bunlara karşı tavır koymamız lazım" dedi, Süleyman Şah türbesi için de uyardı.

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan'a meclis'teki resepsiyonda, chp'nin hükümetin tezkeresine hayır oyu vereceğini açıklaması soruldu. erdoğan bu soruya, "grupların kanaati üzerine yorum yapmak doğru olmaz. her grup kendi kanaatini açıklamakta serbesttir. türkiye tehdit altındadır, bunlara karşı tavır koymamız lazım. ben bu tezkereyi destekliyorum. umarım parlamento da hükümetin kanaatini paylaşacaktır" dedi.
erdoğan, suriye'deki türk toprağı süleyman şah türbesi ve buradaki saygı karakolu'nun işid tarafından kuşatıldığı iddiaları için ise "uydurma" ifadeseni kullandı. erdoğan, "bir şey olması olması durumunda türkiye'nin atacağı adım bellidir, hassasiyetimiz bellidir" diye konuştu.
salı günkü bakanlar kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtlayan hükümet sözcüsü bülent arınç da, işid'in süleyman şah'a çok yaklaştığını ama askerin görev başında olduğunu açıklamıştı.
kılıçdaroğlu: hayır oyu vereceğiz
chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu da resepsiyonda yaptığı açıklamada, "tezkereye şöyle bir baktığımızda sanki işid terör örgütü işin perdesi ama suriye ile nasıl mücadele edeceğiz? bu anlayışla geldiğini görüyoruz, o açıdan doğru bir tezkere olarak görmüyoruz. hayır oyu kullanacağız" dedi.
chp lideri, "kesinlikle askerin, yabancı bir ülkenin topraklarına girmesini istemiyoruz. ortadoğu'yu bataklık olarak tanımlıyoruz. sadece ben değil, sayın cumhurbaşkanı da 'bataklık' olarak tanımladı. şimdi bataklık olarak tanımladığımız bir bölgeye türk askerini sokmanın hiçbir mantığı yok" diye konuştu.
kaynak: al jazeera
Yorumlar