Somali

Eş Şebab: Hedef Batılı istihbaratçılardı

Somali’de faaliyet gösteren silahlı grup Eş Şebab, 2 Şubat’ta Mogadişu’dan Cibuti’ye hareket eden Daallo Havayolları’na ait yolcu uçağındaki bombalı saldırıyı üstlendi. Örgüt, hedefin Batılı istihbarat yetkilileri olduğunu söyledi.

Konular: Somali, Eş Şebab, Afrika
Eş Şebab, Somali'de saldırılar düzenliyor. [Fotoğraf: Reuters]

somali’de faaliyet gösteren silahlı grup eş şebab, 2 şubat’ta mogadişu’dan cibuti’ye hareket eden daallo havayolları’na ait yolcu uçağındaki bombalı saldırıyı üstlendi. saldırganın mogadişu’dan kalkacak türk hava yolları uçağına bilet aldığı ancak sert rüzgârlar nedeniyle şehre gelemeyen thy uçağının uçuşu iptal edip yolcularını daallo havayolları’nın uçuşuna aktarması üzerine bu uçağa bindiği ortaya çıkmıştı.

örgüt, yazılı bir açıklama yaparak, “cibuti’ye giden uçaktaki onlarca batılı istihbarat yetkilisi ve türk nato güçlerini” hedef aldıklarını söyledi. silahlı grup, “somali’de müslümanlara karşı sefer düzenleyen batılı koalisyonun işlediği suçlara karşılık” bu saldırıyı düzenlediklerini açıkladı.

uçaktaki 74 yolcudan ikisini yaralayan ve uçağın gövdesindeki bir metre genişliğinde delikten intihar bombacısının dışarı sürüklenmesine neden olan patlamada başka kayıp yaşanmamıştı.

somali istihbarat servisi, intihar bombacısının uçağa binmeden önce bir kahve dükkanında dizüstü bilgisayar benzeri bir cihazı iki kişiden aldığına dair görüntüler paylaşmıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;