Suriye'de iç savaş

'Esed'in düşme ihtimali kalmadı'

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Suriye rejiminin silahlı mücadele yoluyla ‘devrilme tehlikesinin’ artık tamamen ortadan kalktığını öne sürdü.

Konular: Suriye, Ortadoğu
Nasrallah, Hizbullah’ın Suriye’deki iç savaştaki rolüyle ilgili eleştirileri reddetti. [AA]

lübnan’da yayımlanan safir gazetesine konuşan nasrallah, esed rejimini askeri mücadeleyle mağlup etmenin bir seçenek olmaktan çıktığını belirterek, artık birçok ülkenin diplomatik çözüme inandığını söyledi.

suriye’deki rejim karşıtı mücadelenin demokratik bir yönetim hedeflemediğini belirten nasrallah, asıl hedefin suriye yönetiminin filistin davasına ve hizbullah’a verdiği destek politikasının değişmesi olduğunu iddia etti.

hizbullah’ın suriye’deki iç savaştaki rolüyle ilgili eleştirileri de reddeden nasrallah, “destekçilerimiz suriye’de yaptıklarımızın doğru olduğunu düşünüyor” ifadelerini kullandı.

nasrallah, lübnan’da esed rejimi 14 mart koalisyonu hareketinden bazı isimlerin bile suriye’de ‘el kaide’ye karşı verilen mücadelede’ kendilerini desteklediğini öne sürdü.

hizbullah'ın yoğun desteği

esed rejiminin bölgedeki en aktif destekçisi konumundaki hizbullah, geçen yılın nisan ayında suriye’deki varlığını kabul etmişti.

hizbullah’ın suriye’deki savaşa katılması lübnan’da büyük tartışmalara ve gerginliğe sebep oldu.

nasrallah, kasım ayında yaptığı konuşmada suriye’de kalış sebeplerinin lübnan ve filistin’i savunmak olduğunu ve ihtiyaç oldukça kalmaya devam edeceklerini söylemişti.

hizbullah'ın suriye'de savaşa katılmasının ardından lübnan’da başkent beyrut’un güneyi başta olmak üzere birçok hizbullah hedefine bombalı saldırı düzenlendi.

saldırıları üstlenen gruplar bunun hizbullah’ın suriye’de savaşmasına bir cevap olduğunu söylemişti.

nasrallah konuşmasında komutanlarının öldürülmesinden israil’i sorumlu tuttu.

kaynak: al jazeera ve ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;