Bilim-Teknoloji

Facebook Oculus'u satın alıyor

Sosyal medya platformu Facebook, oyun sektöründe sanal gerçeklik çözümü sunan Oculus Rift'i üreten Oculus VR firmasını iki milyar dolara satın alıyor. Facebook bu teknolojiyi farklı alanlarda da kullanacak.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Facebook sanal gerçeklik üretecek

Facebook'tan sanal gerçeklik adımı

Oculus artık Facebok'un

Facebook Oculus VR'ı satın alıyor

oyunlarda sanal gerçeklik çözümleri sunan oculus vr firması sosyal medya devi facebook tarafından satın alınıyor. iki milyar dolarlık anlaşmayı bizzat facebook'un ceo'su ve kurucusu mark zuckerberg duyurdu.

zuckerberg, facebook üzerinden yaptığı açıklamada oculus'un çalışmalarının facebook'tan bağımsız olacağını ifade etti. oculus'u yeni deneyimlerle yeni bir platform haline getirmek istediklerini söyleyen zuckerberg, "evde otururken öğrenciler ve öğretmenler aynı sınıfta ders yapabilecek, bir doktor hastasını muayene edebilecek" dedi. mark zuckerberg'in açıklaması oculus'un sadece oyun sektöründe değil farklı alanlarda da kullanılacağı anlamına geliyor.

oyunlarda sanal gerçeklik

oculus vr firmasının oculus rift isimli sanal gerçeklik cihazı bulunuyor. halen geliştirme aşamasında olan oculus rift oyunlarda gözlük takarak sanal bir gerçeklik deneyimi sunuyor. 2012 yılında ortak fon kickstarter projesi olarak hayata geçirilen oculus rift 5.6 inçlik stereoskopik 3d perspektife sahip bir sanal gerçeklik cihazı.

facebook'un ilk alımı değil

geçtiğimiz günlerde 19 milyar dolara anında mesajlaşma yazılımı whatsapp'ı satın alan facebook'un oculus vr adımı alımların devam edeceğinin sinyali olarak görülüyor. geçtiğimiz günlerde sony de morpheus projesi adını verdiği sanal gerçeklik çözümünü duyurmuştu.

kaynak: facebook

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;