Türkiye
Gaziantep'te ölenlere veda
Bombalı saldırıda yaşamını yitiren siviller, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuklarına uğurlandı.
Haberin Öne Çıkanları
Devlet erkanı kentte
Yoğun önlemler alındı
'Sorumluluk PKK'da'

türkiye’nin güneydoğusundaki gaziantep kentinde pazartesi günü düzenlenen bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden dördü çocuk dokuz kişi için tören düzenlendi. gaziantep'teki törene devlet erkanı tam kadro katıldı.
cumhurbaşkanı abdullah gül, tbmm başkanı cemil çiçek, başbakan recep tayyip erdoğan, chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, mhp genel başkanı devlet bahçeli ve milli istihbarat teşkilatı (mit) müsteşarı hakan fidan'ın yanı sıra, çok sayıda siyasetçi, bakan ve milletvekili, törenin yapıldığı bahaeddin nakıboğlu camii'nde hazır bulundu.
çok sayıda gaziantepli törene ellerinde bayraklarla katılırken, bahaeddin nakıboğlu camii çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.
saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları törende güçlükle ayakta durdu, cenazelerin camiye getirilişi sırasında fenalık geçirenler oldu.
türkiye'de hükümet, 20 ağustos pazartesi günü düzenlenen ve 69 kişinin de yaralandığı saldırının baş şüphelisinin pkk olduğunu ilan etti. örgütün üstlenmediği saldırıyla ilgili konuşan cumhurbaşkanı gül, sorumluluğunun pkk'da olduğuna inandıklarını söyledi. gül, "onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur" dedi.
saldırının içeride ve dışarıda bağlantıları olduğunu vurgulayan içişleri bakanı idris naim şahin de, "pkk'nın üstlenmemesi onun yapmadığı anlamına gelmez" diye konuştu.
pkk ise yaptığı açıklamada, "hem devlet yetkilileri, hem de türk basını bu olayı hareketimiz üzerine yıkmaya çalışmaktadır. bu patlama ile güçlerimizin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır" ifadesini kullanmıştı.
chp'den diğer partilere çağrı
kılıçdaroğlu, "gelelim bir araya, oturalım biz bu işi konuşalım. liderlerin bir araya gelmesi şart değildir. her siyasal parti ikişer, üçer milletvekili görevlendirsinler. oturalım, konuşalım. bu sorunu çözmek zorundayız. 30-35 yıldır hep sorunu hep başka yerlere ihale ettik, biz çözmedik. bakın bu sorun yarın daha da büyür, uluslalar arası boyut kazanırsa, sorunu çözmekte daha da büyük güçlüklerle karşılaşırız. o nedenle bir an önce adım atmak ve sorunu çözmemiz gerekiyor" açıklamasını yaptı.
bahçeli: suriye pkk'ya ihale etmiş olabilir
'akan kardeş kanı dursun'
pazartesi günü akşam saatlerinde düzenlenen saldırıda, çekiciyle polis merkezinin önüne getirilen bomba yüklü araç uzaktan kumandayla infilak ettirilmiş ve patlamada dokuz sivil hayatını kaybetmişti. hastanede tedavi gören yaralılardan dördünün durumu ciddiyetini koruyor.
Yorumlar