15 Temmuz darbe girişimi

Genelkurmay'daki çatışma anları

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, Genelkurmay Başkanlığı Güney Nizamiyesi'nde cuntacılarla darbe girişimini engellemeye çalışan askerler arasındaki çatışma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Karargâhtan çıkmaya çalışan subayın korumalarıyla darbeci askerler arasında yaşanan çatışmada bazı askerlerin yaralandığı görüldü.

darbe girişiminin yaşandığı 15 temmuz gecesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. ankara cumhuriyet başsavcılığı'nın, darbe girişimine ilişkin soruşturma dosyasında bulunan görüntüler, genelkurmay karargâhı'nda saat 21.30 sıralarında kaydedildi.

eskişehir yolu inönü bulvarı üzerinde buluna genelkurmay güney nizamiyesi'ndeki güvenlik kamerası kayıtlarına göre, darbe girişiminin başladığı saatlerde bir rütbeli subay, makam aracıyla karargâhtan çıkmak istedi. silahlı darbecilerin bariyerin açılmasına izin vermemesi üzerine subayın koruması, cuntacı askerlere silah doğrulttu. makam şoförü ise aracı darbeci askerin üzerine sürerek bir cuntacıyı yaraladı.

subayın korumaları ve darbe girişimini engellemeye çalışan askerlerle cuntacılar arasında başlayan çatışmada bazı askerler yaralandı.

yaklaşık 2 dakika süren çatışmanın ardından nizamiyeye gelen başka bir otomobil, yerdeki yaralıları gördükten sonra olay yerinden uzaklaşarak yeniden karargâha girdi. çatışma devam ederken bazı darbeci askerlerin, makam aracındaki subayı otomobilden indirmeye çalıştıkları da görüntülere yansıdı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;