Bilim-Teknoloji

Google aramaları silmeye başladı

Avrupa Birliği'nin aldığı kararla kişilere internette 'unutulma hakkı' verilmesi sonucu Google arama sonuçlarını silmeye başladı. AB ülkelerinin vatandaşları ile ilgili bilgiler silinmeye başladı.

Konular: Bilim-Teknoloji
Google, Avrupalı medya kuruluşlarına büyük yardım teklifinde bulundu. [Fotoğraf: Shutterstock]

avrupa birliği mayıs ayında yapılan bir başvuru ile kişilere internette 'unutulma hakkı' verilmesine karar vermişti. kararı uygulamak için avrupa birliği ülkelerinden talep toplayan google, gelen talepleri hayata geçirmeye başladı.

google'dan yapılan yazılı açıklamada "bize gelen talepleri hayata geçirmeye başladık. bu bizim için yeni bir çaba gerektiriyor. her bir başvuruyu ayrıca değerlendiriyoruz. bu işlemi nasıl daha hızlı hale getireceğimiz konusunda çalışmalar yapıyoruz" denildi.

avrupa birliği ülkesi vatandaşların yararlanabileceği 'unutulma hakkı' için google internette bir form oluşturdu. buraya ilk dört günde 40 bin başvuru yapıldığı açıklandı. başvurular sırayla hayata geçiriliyor. kişilerle ilgili bütün bilgiler değil sadece rahatsız oldukları ya da silinmesini istedikleri sonuçlar yok ediliyor.

türkiye'ye yok

avrupa birliği'nin aldığı karar sadece üye ülkeleri kapsadığı için google sadece üye ülkelerin vatandaşlarına bu hizmeti sunuyor. türk vatandaşları şimdilik bu hizmetten yararlanamıyor.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;