Haber

'Güvenli İnternet' dönemi başlıyor

22 Ağustos'ta test dönemi başlayan 'Güvenli İnternet' uygulaması, 22 Kasım'dan itibaren isteğe bağlı ve ücretsiz olarak kullanabilecek.

Haberin Öne Çıkanları

İki profil var

Kullanım ücretsiz

22 bin kullanıcı var

Parola ve kullanıcı adı ile servis sağlayıcılardan temin edileceğini söyleyen BTK Başkanı Acarer,profiller arasında geçiş yapılabileceğini söyledi. [AA]

bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu (btk) başkanı tayfun acarer yaptığı açıklamada, güvenli internet hizmetinin, çocukların ve gençlerin internet üzerindeki bilgi kirliliğinden ve zararlı içeriklerden korunmaları amacıyla ortaya çıkmış bir proje olduğunu söyledi.

düzenlemenin internet kullanıcılarının btk'ya ilettikleri talepler ve şikayetler dikkate alınarak yapıldığını ifade eden acarer, değişikliklerin işletmecilerle yapılan teknik çalışmalar sonucunda ''internet'in güvenli kullanımına ilişkin usul ve esaslar''ın yayımlandığını belirtti.
 
üç aylık test sürecinin 22 kasım'da sona ereceğini hatırlatan acarer, bu hizmeti isteyen tüm bireysel kullanıcılarının kullanımına hazır olacağını söyledi.
 
hizmetin alt yapısının erişim sağlayıcılar tarafından oluşturulduğunu anlatan acarer, bu hizmetin tamamen isteğe bağlı ve ücretsiz olacağını belirtti.
 
hizmeti talep edecek abonelerin isteklerini internet servis sağlayıcılarına bildireceklerini kaydeden acarer, ''hiçbir talepte bulunmayan kullanıcılar ise mevcut internetlerini kullanmaya devam edecekler. güvenli internet hizmetinde ise, çocuk ve aile profili olmak üzere iki profil mevcut" dedi.
 
abonelerin ihtiyaç hissetmeleri durumunda hizmet almayı kesebileceklerini söyleyen acarer, servis sağlayıcılarından temin edilen parola ve kullanıcı adı ile profiller arasında da geçiş yapılabileceğini aktardı. 
 
22 bin kişi kullanıyor 
 
güvenli internet konusunda yapılan düzenleme 28 temmuz 2010 tarihinde yayımlanan tüketici hakları yönetmeliğinde yer alan bir maddeye dayanıyor. buna göre kişi eğer isterse güvenli internet kullanma hakkına ücretsiz sahip olabilecek.
 
internet servis sağlayıcıları ise, kullanıcı istediği takdirde güvenli internet profillerini temin etmekle yükümlü olacak.
 
türkiye'de 11,5 milyona yakın aktif internet kullanıcısının 22 bini güvenli internet profili kullanıyor.
 
kaynak: anadolu ajansı 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;