Türkiye

Hak-Par lideri hayatını kaybetti

Hak ve Özgürlükler Partisi (Hak-Par) Genel Başkanı, Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Fehmi Demir, Mersin’in Tarsus ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye

hak-par genel başkan yardımcısı hasan şaşeoğulları, hak-par genel başkanı fehmi demir'in trafik kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili, "genel başkanımızdı, kardeşimizdi. onunla dostluğumuz, politik dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. kendi ailemden birini kaybetmiş kadar üzüldüm" dedi.

şaşeoğuları anadolu ajansı'na yaptığı açıklamada, kazadan dolayı üzüntülerini dile getirdi. "sözün bittiği yerdeyiz" diyen şaşeoğulları, şöyle devam etti:

"genel başkanımızdı, kardeşimizdi. onunla dostluğumuz, politik dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. kendi ailemden birini kaybetmiş kadar üzüldüm. hatta daha çok üzüntü içindeyim. bütün partililerimizin başı sağ olsun. kazayla ilgili net bir bilgi gelmedi. kendisine ulaşamayınca ben polisle ve jandarmayla diyaloğa geçtim. mersin ekibimiz de sürekli aradılar. en sonunda kaza yerine giderken öğreniyorlar."

şaşeoğulları bütün partililere başsağlığı diledi.

demir'in partisinin mersin il başkanlığı'ndaki programına katılmak için yola çıktığı, gelmemesi üzerine partililer tarafından cep telefonundan arandığı ancak ulaşılamadığı öğrenildi. 

fehmi demir kimdir? 

1957 yılında konya'da doğan fehmi demir, siyasete gençlik yıllarında başladı. ' özgürlük yolu' çevresi ile birlikte kürt hareketi içinde yer aldı. üniversite yıllarında üniversite derneklerinde görevler aldı. eskişehir halkevi'nde aktif görevlerde bulundu. halkevi bülteninin çıkarılmasında görev yaptı.

ardından sırasıyla halkın emek partisi, demokrasi partisi (dep),  demokrasi ve değişim partisi (ddp) ve demokrasi ve barış partisi (dbp) gibi siyasi partilerde önemli görevlerde bulundu.

hak ve özgürlükler partisi (hak-par) kuruluşuna kadar dbp'de genel sekreterlik görevini yürüttü. hak-par’ın kuruluşundan itibaren genel başkan yardımcılığı görevini yürüttü.

kaynak: hakpar.org.tr, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;