Irak

Irak ordusu Türkmenleri eğitiyor

Irak'taki Türkmen aşiret lideri Haydar Ali Çolak, ırak ordusunun Telaferli 5 bin Türkmen'e IŞİD'le savaşmak üzere askeri eğitim verdiğini söyledi. Çolak, bin kişinini eğitimlerini tamamladıklarını belirtti.

Konular: Irak, Ortadoğu
Binlerce Türkmen IŞİD'in Telafer'i ele geçirmesinin ardından bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

türkmen aşiret lideri haydar ali çolak, "telaferli bin şii türkmen, işid'le mücadele etmek üzere aldıkları askeri eğitimi tamamladı" dedi. irak ordusunun eğittiği türkmenlerin telefar'e giderek savaşmaya hazır olduğunu ifade eden çolak, 4 bin türkmenin de necef ve kerbela kentlerinde halen askeri eğitim almaya devam ettiğini kaydetti.

çolak, türkmenlere askeri eğitim sırasında hafif ve ağır her türlü silahın kullanılmasının öğretildiğini söyledi.

irak ve suriye sınırı arasında yer alan stratejik öneme sahip telafer ilçesi, haziran ayından beri terör örgütü işid'ın kontrolü altında bulunuyor.

işid'in telafer'i ele geçirmesinin ardından binlerce türkmen aile evlerinden ayrılarak başka kentlere göç etmek zorunda kalmıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;