İşgalin ardından Irak

IŞİD 20 askeri idam etti iddiası

Irak’ın Anbar eyaletinin Felluce kentinde Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) esir aldığı 20 ordu mensubunu idam ettiği iddia edildi. Askerler aşiret mensupları tarafından esir alınmıştı.

Konular: Ortadoğu, Irak
Askerler aşirete bağlı silahlı gruplar tarafından esir alınmıştı. [AA]

yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, silahlı aşiret mensupları, geçen hafta anbar eyaletine bağlı felluce kentinin güneyindeki en-namiyye bölgesinde bir askeri üsse saldırı düzenledi. taraflar arasındaki çatışmalar 5 saatten fazla devam etti.

çatışmalarda 2 mensubu öldürülen aşiretlere bağlı silahlı gruplar, üssün kontrolünü ele geçirdi. burada irak ordusuna bağlı 20 asker de esir alınarak felluce’ye getirildi.

işid kente getirilen 20 askeri aşiretlerden teslim aldı.  kendine bağlı şeriat mahkemelerinde askerleri yargılayan işid, cumartesi günü felluce kent merkezinde esirleri idam ettiğini duyurdu.

işid yaklaşık 2 hafta önce de ramadi'nin el-bobali bölgesinde de 4 askeri idam etti.

açıklama yok

konuya ilişkin irak ordusundan ise henüz bir açıklama yapılmadı.

irak'ta nuri el-maliki hükümetine karşı düzenlenen protestoların ardından ordu, anbar eyaletinin felluce ve ramadi kentlerine yönelik operasyon başlatmıştı. bunun üzerine aşiretlere bağlı silahlı gruplar ile işid felluce’nin kontrolünü ele geçirdi.

bölgede ordu birlikleriyle silahlı gruplar arasında yaşanan çatışmalarda her iki taraftan çok sayıda ölen ve yaralanan oldu.  binlerce aile ise evlerini terk ederek diğer bölgelere sığındı.

irak hükümeti ise her fırsatta, bölgedeki operasyonun işid'e yönelik düzenlendiğini iddia ediyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;