IŞİD
IŞİD Türkiye'ye yakın kasabada muhaliflere saldırdı
IŞİD, Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırına 20 kilometre uzaklıktaki Marea kasabasındaki muhaliflere saldırdı. Özgür Suriye Ordusu saldırıda 25 kayıp verirken, 8 IŞİD üyesi öldü.

işid, suriye'nin kuzeyindeki halep'e bağlı marea kasabasına son ayların en şiddetli saldırısını düzenledi. kasabayı kontrol altında tutan özgür suriye ordusu saldırıda 25 üyesini kaybetti. saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 8 işid üyesi öldü.
daha önce muhaliflerin elindeki üm huş köyünü ele geçiren işid, geceyarısından sonra bombalı araçla intihar saldırısıyla marea kasabasına girdi. suriye insan hakları gözlemevi'ne bilgi veren muhalif bir komutan, "çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. halep'in kzueyinde durum kötü. işid'in aylardır düzenlediği en şiddetli saldırı bu" dedi.
işid ise bir açıklama yayınlayarak, muhaliflere 50 kayıp verdirdiğini iddia etti.
kaynak: reuters, suriye insan hakları gözlemevi
Yorumlar