IŞİD

IŞİD'in hücre evinde patlama

Gaziantep'te polisin operasyon düzenlediği IŞİD'e ait bir hücre evinde IŞİD üyesi üzerindeki bombaları patlattı. 5 polis yaralandı. Ermiş Sınır Karakolu'nda zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda da 4 IŞİD'li öldürüldü.

Konular: IŞİD, Türkiye
[Fotoğraf: AA]

gaziantep valiliği, kent merkezinde bir apartman dairesine düzenlenen operasyonda, işid üyesi bir kişinin ölü, evdeki 2 kadının sağ yakalandığı, ikamette bulunan 3 çocuğun ise muhafaza altına alındığını açıkladı.  valilikten yapılan yazılı açıklamada, şehitkamil ilçesi beylerbeyi mahallesi'nde yapılan operasyonda, işid'in türkiye'ye yönelik faaliyetlerinin önlenmesine ilişkin bir soruşturma yürütüldüğü belirtildi. il emniyet müdürlüğü ekiplerinin, daha önceki bir olaydan dolayı firari durumda bulunan 2 işid üyesini yakaladığı kaydedildi. yakalanan bu kişilerle bağlantılı kişilerin barındığı hücre evlerine düzenlenen operasyon sırasında, daha önce evde bulunan işid üyesinin güvenlik görevlilerine silahlı saldırıda bulunulduğu bildirilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"yapılan saldırıya anında karşılık verilmiştir. bu esnada hücre evindeki canlı bombanın kendini patlatması sonucu 5 polis memurumuz yaralanmıştır. operasyonda, söz konusu daeş terör örgütü militanı ölü, evde bulunan 2 kadın ise sağ olarak ele geçirilmiş, ikamette bulunan 3 çocuk da muhafaza altına alınmıştır."

olayda yaralanan polis memurlarının çeşitli hastanelerde tedavilerinin sürdüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"hücre evinde, 1 kaleşnikof tüfek, 3 tabanca, 7 tnt kalıbı, 7 bilye ile güçlendirilmiş fünye marifetiyle patlatmaya hazır tnt kalıbı, 1 bilyeli tnt kalıbı, 2 ateşleme fitili, 1 tane 12 bölmeli düzeneği hazır canlı bomba yeleği, 7 el bombası, 455 tabanca mermisi, 150 kaleşnikof silah mermisi, 5 kaleşnikof silah şarjörü, 1 plastik patlayıcı ile düzenlenmiş bomba düzeneği, 2 top haline getirilmiş çok sayıda elektrikli kapsül, 5 tabanca şarjörü, 18 bin 70 lira ve 9 bin 560 dolar ele geçirildi.''

4 işid'li öldürüldü

gaziantep'in oğuzeli ilçesinde ermiş hudut karakolu'na ait zırhlı 'kobra' aracına doğru ilerlediği ve içerisinde işid üyesi olduğu tespit edilen iki araca, yapılan uyarıya silahla karşılık verilmesi üzerine ateş açıldı. açılan ateş sonucu bir araçta bulunan 4 işid'li öldürüldü. 

güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, cumartesi saat 14.00-14.30 sıralarında gerçekleşen olayda, iki araç askeri personel tarafından uyarıldı. uyarılara silahla karşılık verilmesi üzerine ise asker ateş açtı. bir araç vurulurken, aracın içerisindeki silahlı 4 kişi etkisiz hale getirildi. diğer araç ise olay yerinden kaçtı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;