2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'İstifa etmesine gerek yok'

YSK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesine gerek olmadığına karar verdi.

yüksek seçim kurulu (ysk), erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı nedeniyle görevinden istifa etmesi gerektiği yönündeki talepleri oybirliğiyle reddetti.
kurul, cumhurbaşkanlığı adaylıklarının kesinleşmesinin ardından başbakan erdoğan'ın görevine devam etmesine ilişkin 15 itirazı karara bağladı.
itirazlar başbakan erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığının kesinleşmesiyle birlikte başbakanlık görevinden istifa etmiş sayılması gerektiği talebini içeriyordu.
itirazlardan üçünde, erdoğan'ın başbakanlıkla birlikte ak parti genel başkanlığı'ndan da ayrılmış sayılması, itirazlardan birinde ise başbakan erdoğan ile ilgili taleplerin yanında hdp eş genel başkanı selahattin demirtaş'ın da genel başkanlıktan ayrılmış sayılması istendi.
itirazlara ilişkin her bir dosyayı ayrı ayrı görüşen ysk, 15 itirazın tamamını oybirliğiyle reddetti.
kanunda söz edilmiyor
ysk başkanı sadi güven, taleplerin reddiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:
başbakan'ı, kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsünde olmamakla birlikte yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri kapsamında değerlendirmek ve kabul etmek mümkün görülmemiştir.
(kanunda istifa etmesi gerekenler arasında) yüksek yargı organları, silahlı kuvvetler mensupları gibi özellik arz edenler veya yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları gibi tereddüte neden olabilecek olanlar görev ünvanı olarak ismen sayıldığı halde, hem siyasal fonksiyonu bulunan hem de idarede en yetkili amir olarak yer alan, bu nedenle dikkate değer bir özellik taşıyan bakanlardan söz edilmemiştir.
kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;