Gazze
Kardeşine son kez baktı
Gazze’de İsrail’in denizden, havadan ve karadan saldırıları tüm şiddetiyle devam ederken, çocuklar hem ölüyor, hem de ölüme tanıklık ediyor. Gazzeli bu çocuk, bombardımanda ölen kardeşinin cenazesine bakıyor.

gazze’deki israil saldırıları nedeniyle ölü sayısı 260’ı geçti. artık cenaze merasimleri ve ağıt yakan ailelerden yansıyan görüntüler günlük hayatın olağan bir parçası haline geldi.
son olarak associated press haber ajansı saldırıda hayatını kaybeden 5 aylık kardeşi lama el sattari'nin cenazesini seyreden bu çocuğun fotoğrafını paylaştı.
israil’in 8 temmuz’dan bu yana gazze’ye düzenlediği saldırılarda çok sayıda ev hedef alınırken, roketler ve füzeler de aileleri yok etti.
hava saldırılarının ardından israil ordusu bu kez karadan bölgeye saldırılar düzenlemeye başladı.
gazze’ye 8 temmuz’dan bu yana füze ve roket saldırıları düzenleyen israil, 17 temmuz perşembe akşamı başbakan binyamin netanyahu’nun talimatı üzerine bölgeye kara saldırısına başladı.
israil 8 bin kişilik askeri güçle, ‘tünellere operasyon düzenlemek’ gerekçesiyle bölgeye girdi.
israil’in gazze’ye başlattığı kara saldırısının ardından izzettin kassam tugayları ile israil ordusu arasında sıcak çatışmalar yaşanıyor. gece boyunca süren saldırılarda 24 filistinli öldürüldü, israil de bir askerinin öldüğünü açıkladı.
hamas'ın askeri kanadı izzeddin kassam tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, refah'ın doğusundaki hasinat bölgesine girmeye çalışan israil özel güçlerine karşı yüz yüze çatıştıklarını ve israil askerlerinin büyük kayıp vermesi üzerine geri çekildiklerini duyurdu.
kaynak: al jazeera ve associated press
Yorumlar