Futbol

Karşıyaka küme düştü

PTT 1. Lig'de deplasmanda Alima Yeni Malatyaspor'la 3-3 berabere kalan Karşıyaka, bitime 2 hafta kala 13 sezondur kesintisiz mücadele ettiği PTT 1. Lig'den düştü.

Konular: Spor
Karşıyaka 13 yıldır aralıksız 1. Lig'de mücadele ediyordu. [AA]

malatya deplasmanında 2-0 öne geçmesine rağmen arka arkaya kalesinde 3 gol gören yeşil-kırmızılı ekip, beraberlik golünü bulduğu müsabakada rakibiyle 3-3 berabere kaldı.

puanını 27'ye çıkaran karşıyaka, kalan 2 haftada düşme hattının hemen üzerinde yer alan 34 puanlı 1461 trabzon'a yetişemeyeceği için kayseri erciyesspor'un ardından lige veda eden ikinci ekip oldu.

statü değişikliği nedeniyle 2001-2002 sezonunda o zamanki adıyla 2. lig b kategorisi'nde mücadele etmek zorunda kalan karşıyaka, 1. lig'de küme düşme acısını en son 1972-1973 sezonunda yaşamıştı.

13 sezondur aralıksız olarak 1. lig'de yer alan yeşil-kırmızılı ekip, gelecek sezon spor toto 2. lig'de mücadele edecek.

spor toto süper lig'de de toplam 16 sezon yer alan karşıyaka, en son 1995-1996'da bu ligde bulunmuştu.

karşıyaka teknik direktörü soner tolungüç takımın başına son 7 haftada geldiğini vurgulayarak, her maça bir umutla çıktıklarını söyledi.

geniş bir kadroya sahip olmadıklarını ve malatya deplasmanına 15 oyuncuyla geldiklerini anlatan tolungüç, genç takımdan 4 oyuncuya inandığı için forma şansı verdiğini ifade etti.

tolungüç, bütün maçlarını rakiplerle eşit şartlarda oynamadıklarını diye getirerek, şunları söyledi:

"maalesef hakemlerden hep adalet, eşit şartlarda mücadele istedik verilen verilmeyen penaltılar var. bugün kazanmaz için çok riskler aldık. umudumuzun son maçlara kadar devam etmesi için bütün riskleri aldık ama olmadı. ikinci yarıda peş peşe savunma hatalarından oyunda dengemiz bozuldu. kalan maçlarımızı camiamızın ve formamıza yakışan şekilde bitirip önümüzdeki seneye bakmak istiyoruz. her inişin bir çıkışı vardır. yanlışlardan doğrular çıkararak gelecek sene tekrardan bir yapılanmayla karşıyaka'nın layık olduğu yere gelmesini dileyeceğiz.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;