Türkiye

Kılıçdaroğlu: MiT CHP'ye operasyon yapıyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu 'AKP'nin derin devleti' dediği bir grubun MİT ile birlikte partisini karıştırmak için çalıştığını iddia etti, ulusalcı milletvekillerine 'tuzağa düşmeyin' dedi.

Konular: Türkiye

hürriyet gazetesine konuşan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu, “mit’in içinde bir grubun sadece chp için görevlendirildiğini biliyoruz. chp içinde karışıklık çıkarmak ve daha bir sürü başka şey için yapıldı bu görevlendirme” dedi. bu grubun chp için alevi ve kürt partisidir algısı yaratmaya çalıştığını öne sürdü ve milletvekillerini uyardı. 

"sık sık ‘akp’nin derin devleti’ diyorum. mit’in içindeki bir kanatla beraber chp içinde operasyon yapmaya çalışıyorlar. bu tuzağa da hiçbir chp’linin düşmemesi lazım. o tezgâh kuruluyor akp'nin derin devleti tarafından."

milli istihbarat teşkilatı'nın (mit) partisine karşı uzun süredir 'fişleme' operasyonu içinde olduğunu iddia eden kılıçdaroğlu, bunun gazetelerde çıktığını söyledi. chp lideri, "üstelik mit 'biz yapmadık' da demedi. tamamen sessiz kaldı çünkü yaptılar. erdoğan'a bizim hakkımızda düzenli bilgi verildiğini de biliyoruz. gerçi şimdi davutoğlu'na veriliyor mu, onu bilmiyoruz. davutoğlu tamamen by-pass edildiği için..." diye konuştu. 

'akp'nin derin devletinin politikası'

"chp için talimat" var diyen kılıçdaroğlu iktidarın gündem değiştirmek için bu yola başvurduğunu savundu: 

"chp ile ilgili verilen talimatlardan biri şöyle: 'chp alevilerin ve kürtlerin partisidir' algısını yerleştirmek için mücadele edecekler, bu çabayı gösterecekler. önümüzdeki günlerde bu çok yoğun olarak gündeme getirilecek, akp’nin derin devletinin izlediği politika bu. saray olayını gizlemek için dersim’i gündeme getirdiler. bu tuzağa düşmemek lazım. çıkıp görüş beyan edersem tuzağa düşmüş olurum. günlerce tartışılır. ya sen başbakansın, ‘varsa böyle bir şey araştıralım’ demişiz, akp reddetmiş. bu sorgulanmıyor, chp tartışılıyor. ancak birinin de çıkıp chp’nin görüşlerini anlatması lazımdı, sezgin bey (tanrıkulu) anlattı. ben de bir konuşmamda 'tarih siyasetçilerin ders çıkarması gereken bir alandır, sıcak siyasetin konusu olmaz, istismar aracı değildir' dedim."

chp lideri, dersim tartışmalarında, başbakan ahmet davutoğlu'nun aleviler nasıl chp'yi destekliyor anlamıyorum" sözlerine de tepki gösterdi. "alevilerin chp’ye oy vermesine şaşırıyormuş. neden şaşırıyor, ben de onu merak ediyorum. demokrasiden, özgürlüklerden, adaletten kim söz ediyor? alevilerin oy verme refleksi budur. bir kendisine baksın bir de bize baksın." dedi.

kaynak: hürriyet

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;