Dünya

Kırgızistan seçimlerinde 20 aday yarışacak

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için başvuran 83 adayın 63'ü elendi. Adaylar dil sınavını geçemediği, teminat ödemediği gibi nedenlerle yarış dışı kaldı.

Haberin Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı seçiliyor

63 aday elendi

Seçim ekim sonu

Kırgizistan'ın üçüncü cumhurbaşkanı Rosa Otunbayeva Bakiyev'in istifası üzerine bu görevi vekaleten üstlenmişti.

kırgızistan'da 30 ekim'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak 20 aday belli oldu.

merkez seçim komisyonu (msk), başvurusu kabul edilen 83 adayın sadece 20'sinin seçim yasasındaki seçim şartları yerine getirdiğini açıkladı.

msk, 63 kişinin kırgız dili bilmedikleri, bankaya 2 bin 500 dolar yatırmadıkları ve 30 bin adet destek imza toplayamadığı için elendiklerini duyurdu. komisyon, kalan 20 adayın gerekli bütün şartları yerine getirdiğini beyan etti.

komisyonun açıkladığı son listeye göre seçimlere seçimlerde şu isimler yarışacak:

başbakanlık görevinden geçici olarak uzaklaşan almazbek atambayev, meclisteki ata curt milliyetçi partisi lideri ve milletvekili kamçıbek taşiyev, eski meclis başkanı ve bütün kırgızistan partisi lideri adahan madumarov, meken intımağı partisi lideri temirbek asanbekov, meclisteki ar-namıs partisi milletvekili anarbek kalmatov, el biyliği (halk iktidarı) partisi lideri şamçıbek medetbekov, komünist partisi lideri ishak masaliyev, halk için parti lideri arstanbek abdıldayev, bağımsız olarak marat sultanov, akılbek caparov, kubatbek baybalov, roman omorov, ömürbek suvanaliyev, kurmanbek osmonov, almambet metubraimov, marat imankulov, kubanıçbek isabekov, cumabek toktogaziyev, sooronbay dıykanov ve almaz karimov .

seçim kampanyası başlıyor

msk, seçim kampanyasının 25 eylül'de başlayacağını ve 29 ekim'de sona ereceğini duyurdu.           

kırgızistan'da 30 ekim tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ile birlikte 7 nisan 2010 tarihinde iktidarın devrilmesinin ardından başlayan geçiş dönemi sona erecek. 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;