2014 Dünya Kupası

Kosta Rika'dan tarihi başarı

Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan ikinci tur maçında Kosta Rika, Yunanistan'ı penaltı atışlarıyla yenerek tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Konular: Futbol, Spor
Maçı penaltı vuruşlarıyla kazanan Kosta Rika'da sevinç, Yunanistan'da ise hüzün vardı. [Fotoğraf: Reuters]

kosta rika beş penaltı atışını da gole çevirirken, yunanistan'da penaltıyı kaçıran isim gekas oldu.

kosta rika, çeyrek finalde meksika'yı yenen hollanda ile eşleşti. iki takım, 5 temmuz cumartesi günü 23.00'te karşı karşıya gelecek. 

d grubu'nu lider tamamlayan kosta rika ile c grubu'nu ikinci sırada bitiren yunanistan, brezilya'nın recife kentindeki pernambuco stadı'nda karşılaştı.

maçta ilk net gol pozisyonunu 37'de yunanistan buldu. cholevas'ın sol kanattan ortasında topa, altı pasın içinde salpingidis dokundu ancak kosta rika kalecisi navas topu kornere çeldi.

52'de kosta rika atağında, sol kanattaki bolanos'un yerden attığı pasta, ceza yayının solundaki ruiz topa bekletmeden vurdu. ruiz'in sol ayağıyla yaptığı vuruşta yerden giden top, uzak direğin dibinden filelerle buluştu: 1-0

kosta rikalı defans oyuncusu duarte, 66'da cholevas'a yaptığı faul sonrası ikinci sarı kartını görerek takımını 10 kişi bıraktı.

rakibinin bir kişi eksik kalmasıyla kaleye daha sık gitmeye başlayan yunanistan, 90+1'inci dakikada golü buldu. kosta rika ceza sahasına gönderilen uzun topu papastathopoulos indirdi. topla buluşan gekas'ın şutunu kosta rika kalecisi navas uzaklaştırsa da top önünde kalan papastathopoulos, skoru 1-1'e getirdi.

uzatma periyodunda oyunun hakimi, bir kişi eksik oynayan kosta rika'nın orta sahasını çok rahat geçen yunanistan'dı.

yunan golcü gekas, 120+1'inci dakikada ceza sahasına gönderilen topu, kafayla takım arkadaşı mitroglou'na indirdi. mitroglou'nun altı pasın sağ köşesinden çektiği şutta, kosta rika kalecisinin ayağına çarpan top kornere gitti.

takımlar, 120 dakika sonunda da yenişemeyince penaltı atışlarına geçildi.

kosta rikalı futbolcular ilk dört penaltıyı gole çevirdi ancak yunanistan'ın gekas ile kullandığı dördüncü penaltıda kaleci navas, sağına gelen topu kurtardı. beşinci penaltıda topun başına geçen umana, kosta rika'nın sahadan 5-3 galip ayrılmasını sağladı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;