Recep Tayyip Erdoğan

Kral'ın cenazesi Somali'yi erteletti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın cenazesine katılmak için Afrika turuna ara verdi. Riyad'a gidecek olan Erdoğan, "Programlarımızı yine icra edeceğiz. Cibuti, Somali, oralara da gideceğiz" dedi.

Erdoğan, Somali ziyaretini cenaze sonrasında gerçekleştirecek. [AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, dün ölen suudi arabistan kralı abdullah bin abdulaziz al suud'un cenaze törenine katılacak.

erdoğan, "kralın ölüm haberi üzerine mecburen suudi arabistan'a, riyad'a gitme kararı verdik. şu anda oraya gidiyoruz. fakat programlarımızı yine icra edeceğiz. cibuti, somali, oralara da gideceğiz" dedi.

erdoğan, dışişleri bakanı mevlüt çavuşoğlu ve başbakan yardımcısı numan kurtulmuş ile birlikte katılacağı cenaze töreninin ardından cibuti'ye gidecek. bu ülkedeki programını cumartesi günü tamamlayacak olan erdoğan, pazar günü de somali'ye geçecek. 

erdoğan'ın somali ziyaretinin, cibuti'deki temaslarının ardından gerçekleşmesi bekleniyor.

somali'nin başkenti mogadişu'da perşembe günü, erdoğan'ın ziyareti öncesi güvenliği sağlamak üzere kente gelen türk heyetin de kaldığı otele bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti.

somalili 2 polis ve 1 otel görevlisinin öldüğü saldırıyı eş şebab örgütü üstlenmişti. 

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;