2014 Dünya Kupası

Krul yarı finali getirdi

Hollanda, çeyrek final karşılaşmasında Kosta Rika'yı penaltılar sonunda 4-3 yenerek yarı finale yükseldi. Penaltı atışlarına Tim Krul damga vurdu.

Konular: Spor, Futbol
Hollanda'da Kuyt ve Sneijder maçın tamamında forma giydi [Reuters]

karşılaşmaya hollanda daha etkili başladı. avrupa temsilcisi 22’de gole yaklaştı. robin van persie’nin şutunda kaleci navas başarılı oldu. dönen topta bu sefer şansını wesley sneijder denedi ama navas yine hata yapmadı.

29’da van persie bu sefer depay’ı savunma arkasına kaçırdı. navas bir kez daha kalesini gole kapattı.

duran toplarla etkili olmaya çalışan kosta rika 35’te şans yakaladı. fakat yaşanan karambolde hollanda savunması topu uzaklaştırdı.

39’da hollanda serbest vuruş kazandı. topun başına geçen sneijder çok iyi vurdu. kaleci navas güçlükle topu dışarıya yolladı. ilk 45 dakika golsüz eşitlikle sonuçlandı.

ikinci devrede tempo daha düşüktü. iki takım da risk almadı. hollanda robben ile etkili olmaya çalıştı. kosta rika hızlı çıktığı anlarda tehlikeli oldu.

81’de kazanılan serbest vuruşta wesley sneijder harika vurdu. bu sefer navas’ı geçen top direkten döndü.

uzatma dakikalarında robin van persie bir kez daha gole çok yaklaştı. blind’in çevirdiği topta arka direkte vuran golcü oyuncunun şutu önce savunmadan sonra da direkten döndü.
normal süre 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

94’te hollanda bir kez daha gole yaklaştı. köşe vuruşunda vlaar iyi yükseldi. fakat navas bir kez daha gol izni vermedi.

uzatmanın ilk devresinde de gol sesi çıkmadı.

117’de kosta rika gole çok yaklaştı. maç boyunca çok iş düşmeyen cillessen güçlükle golü önledi. 119’d sneijder sol çaprazdan vurdu. top bir kez daha direkten döndü.

luis van gaal penaltılar öncesi cillessen yerine krul’u kaleye aldı.

ilk penaltıda borges, krul’u mağlup ederken robin van persie cevap verdi. ikinci penaltılarda krul, ruiz’in penaltısını kurtardı. robben’in golüyle hollanda avantajı eline geçirdi.

tim krul kosta rika’nın dördüncü penaltısını da kurtarınca hollanda 4-3 ile yarı finale yükseldi.

portakallar final için arjantin ile karşılaşacak.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;