IŞİD

Kürtlere kimyasal saldırı iddiası

Almanya Savunma Bakanlığı, IŞİD'le savaşan Kürt güçlerine birkaç gün önce kimyasal saldırı düzenlendiğini açıkladı.

Peşmerge daha önce de IŞİD'in klor gazı kullandığını bu fotoğraflarla duyurmuştu. [Fotoğraf: Kuzey Irak Güvenlik Konseyi]

almanya savunma bakanlığı, irak’ta irak şam islam devleti’yle (işid) savaşan kürt güçlerine kimyasal silahlarla saldırıldığını belirtti. afp’ye konuşan bakanlık sözcüsü, erbil’in güneybatısındaki saldırıda bazı kürt savaşçılarının nefes almakta sıkıntı yaşadığını söyledi. alman askeri eğitmenlerin ise zarar görmediğini açıkladı.

sözcü, “bağdat’taki amerikalı ve iraklı uzmanlar ne olduğunu araştırmak için bölgeye gidiyor” dedi.

çatışma bölgelerinde kullanılan silahları inceleyen londra merkezli conflict armament research adlı kuruluş, daha önce işid’in suriye ve irak’ta kürt güçlere karşı kimyasal silah kullandığını açıklamıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;