Pakistan

Lahor'da patlama

Pakistan’ın en kalabalık eyaleti Pencap'ın başkenti Lahor'da meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre en az 13 kişi öldü, 83 kişi yaralandı. Saldırıyı Cemaat-ul Ahrar örgütü üstlendi.

Konular: Pakistan
[Fotoğraf: Reuters]

pakistan emniyet kaynaklarından yapılan açıklamada, ülkenin en kalabalık eyaleti pencap'ın başkenti lahor'daki pencap meclis binası yakınlarında bulunan mall caddesi'nde yapılan bir protesto sırasında patlama meydana geldiği belirtildi.

yüzlerce ilaç üreticisi ve kimyagerin düzenlediği protesto sırasında, yakınlardaki bir araçta meydana gelen patlama sonucu en az 13 kişinin öldüğü, 30 olarak açıklanan yaralı sayısının 83'e yükseldiği duyuruldu.

pencap eyaleti polis sözcüsü nayab haider, "patlamanın intihar saldırısından kaynaklandığını düşünüyoruz" dedi. yerel medyaya yansıyan görüntülerde caddedeki kalabalığın arasında bombanın patladığı, insanların kaçıştığı görüldü.

olay yerine çok sayıda ambulans ve ilk yardım ekibi sevk edilirken, yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı.

pakistan başbakanı navaz şerif kınama mesajı yayınladı.

saldırıyı pakistan talibanı bağlantılı ancak örgütten kopmuş olan cemaat-ul ahrar üstlendi.

lahor'da geçen yıl paskalya bayramı kutlamalarında bir parkta düzenlenen bombalı saldırıda 70'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

kaynak: reuters, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;