Türkiye

Maden ocağında patlama

Zonguldak'taki ocakta biriken metan gazının neden olduğu kazada, sekiz işçi hayatını kaybetti.

Haberin Öne Çıkanları

Özel şirket işletiyor

3 yılda 50 işçi öldü

3 işçi göçükte kaldı

Kömür ocağının bir başka bölümünde mahsur kalan altı işçi ise sağ kurtarıldı. [AA]

türkiye'nin karadeniz kıyısında yer alan zonguldak'taki bir maden ocağında, metan gazı sıkışması sonucu patlama meydana geldi. türkiye taşkömürü kurumu'na (ttk) ait ocakta çalışan beş işçi metan zehirlenmesi, üç işçi ise patlama sonrası meydana gelen göçük nedeniyle yaşamını yitirdi.

ttk genel müdürü burhan inan, beş işçinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.  patlamayla birlikte göçük meydana geldiğini belirten inan üç işçinin cesedinin ise enkaz altında olduğunu kaydetti. kazanın meydana geldiği bölümden bir işçi de ağır yaralı çıkarıldı. kömür ocağının bir başka bölümünde mahsur kalan altı işçi ise kazadan yara almadan kurtarıldı.

kaza haberi üzerine maden ocağına akın eden madencilerin aileleri, gözyaşları içinde kurtarma ekiplerinden gelecek haberi bekledi.

bu arada çalışma ve sosyal güvenlik bakanı faruk çelik'in, olayla ilgili incelemelerde bulunmak üzere zonguldak'a gideceği bildirildi.

özel bir şirket tarafından işletilen ocaktaki olayın ardından yapılan ilk açıklamada, altı maden işçisinden haber alınamadığı bildirilmişti.

son dönemin maden faciaları

türkiye'nin madencilik açısından en zengin bölgesi zonguldak'ta benzer ölümlü kazalar sık sık gerçekleşiyor. son üç yılda meydana gelen kazalarda 50'den fazla işçi hayatını kaybetti. 

17 mayıs 2010'da karadon maden ocağında grizu sıkışması nedeniyle gerçekleşen patlamada 30 madenci ölmüştü. işçilerin cesetleri günler süren çalışmaların ardından yeryüzüne çıkarılabilmişti. iki işçinin cesedine ise yedi ay sonra ulaşılmıştı. 

3 mart 1992'de kozlu ilçesinde grizu patlaması nedeniyle meydana gelen ve 263 işçinin öldüğü olay ise türkiye'deki madencilik tarihinin en büyük kazası olarak kayıtlara geçmişti.  

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;