Amerika
Meksika'da firar çatışması
Gomez Palacio kentindeki cezaevinden kaçmaya çalışan mahkumlarla gardiyanlar birbirlerine ateş açtı, olayda 17 kişi yaşamını yitirdi.
Haberin Öne Çıkanları
Duvara tırmandılar
Silahları vardı
İki yılda 521 firar

meksika'da durango eyaletindeki bir hapishaneden kaçma girişimi sırasında çıkan çatışmada, 11'i mahkum altısı güvenlik görevlisi toplam 17 kişi öldü.
ülkenin kuzeyindeki gomez palacio kentindeki hapishanedeki firar girişimiyle ilgili açıklama yapan kamu güvenliği bürosu, mahkumların hapishanenin arka duvarına tırmanarak ve kazılan bir tüneli kullanarak kaçmaya çalıştaklarını duyurdu. bunun üzerine güvenlik güçlerinin ateş açtığını, mahkumların da karşılık vermesiyle çatışma yaşandığı bildirildi.
çatışma sonunda firar girişimini engelleyen güvenlik güçleri, cezaevinde kontrolü yeniden ele aldı.
firar, cinayet, uyuşturucu
meksika'da cezaevlerinden toplu firarlar sık rastlanan bir durum. ülkede eylül ayında sınır kenti piedras negras'daki bir hapishaneden 131 mahkum kaçmıştı.
firar, cinayet, uyuşturucu
meksika'da cezaevlerinden toplu firarlar sık rastlanan bir durum. ülkede eylül ayında sınır kenti piedras negras'daki bir hapishaneden 131 mahkum kaçmıştı.
ulusal insan hakları komisyonu'nun raporuna göre, meksika'da son iki yılda toplam 521 mahkum firar etmeyi başarırken, bu zaman zarfından cezaevlerinde 352 cinayet işlendi. raporda, ülkedeki cezaevlerinin yüzde 60'ının organize suç örgütleri tarafından yönetildiği belirtiliyor.
meksika hükümeti yetkilileri de, cezaevlerinin hemen hepsinde silah ve uyuşturucu dahil yasak maddelerin bulunduğunu kabul ediyor.
ülkede bulunan 419 cezaevinden 13'ünün kontrol yetkisi federal hükümete, geri kalanı ise eyalet yönetimlerine ait.
kaynak: ajanslar
Yorumlar