Bilim-Teknoloji

Microsoft'tan Samsung'a patent davası

Microsoft, üç yıl önce imzaladığı patent lisansı anlaşmasına uymadığı gerekçesiyle Samsung'u dava etti. Microsoft, Samsung'un üzerinde anlaşılan isim ücretlerini ödemediğini belirtti.

Konular: Bilim-Teknoloji
Samsung, patent anlaşmasının geçersiz kaldığını savunuyor. [Fotoğraf: Shutterstock]

microsoft, samsung'un android cihazlarında kendisine ait fikri hakları kullanmasına izin veren patent anlaşmasına uymadığı gerekçesiyle güney koreli şirketi dava etti.

new york'taki manhattan federal mahkemesi'ne yapılan başvuruda, 2011'de yapılan anlaşma gereğince samsung'un isim hakları için düzenli ödeme yapması gerektiği, ancak ödemelerin geçtiğimiz yıl sonbahardan bu yana düzenli yapılmadığı ifade edildi. microsoft, samsung'un gecikmeden doğan zararı da ödemeyi reddettiğini belirtti.

başvuruda, samsung'un microsoft ile nokia arasındaki ortaklığı gerekçe göstererek, 2011'de yapılan anlaşmayı geçersiz kıldığı belirtildi. microsoft ise nokia'nın mobil birimini almasıyla sonuçlanan ve nisan 2014'te tamamlanan anlaşmanın konuyla bir bağlantısı olmadığını savunuyor.

samsung konu hakkında yaptığı açıklamada, 'şikayeti gözden geçireceklerini ve gerekli önlemleri alacaklarını' belirtti. samsung ayrıca, nokia anlaşmasının ardından microsoft tarafından satılan ürünlerin patent anlaşmasına dahil olmadığını savunuyor.

new york times'ın verdiği bilgiye göre microsoft'un samsung'dan ne kadar para istediği belli değil.

microsoft, samsung'un yanı sıra lg ve htc gibi üreticilerden de isim ücreti alıyor. microsoft, samsung'dan önce motorola ile aynı konudan 2010'da davalık olmuştu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;