IŞİD

'NATO Türkiye'nin yanında olur'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, sınırdaki gelişmeler sonrasında birliğin, IŞİD'in saldırması halinde gerektiği takdirde Türkiye'nin yanında olacağını belirtti.

Konular: Ortadoğu
Stoltenberg'in yakın zamanda Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor. [Fotoğraf: Reuters]

yeni görevine geçtiğimiz hafta başlayan genel sekreter jens stoltenberg, polonya ziyareti sırasında varşova’da yaptığı açıklamada, sınırdaki gelişmeler sonrasında birliğin işid saldırıları karşısında gerektiği takdirde türkiye'nin yanında olacağını vurguladı.

stoltenberg’in birkaç gün içerisinde türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

işid ilerleyişi

suriye’nin türkiye sınırındaki kürt kasabası kobani’de üç haftadır işid kuşatması devam ediyor.

işid kobani çevresindeki köyleri ele geçirerek kasaba merkezi yakınlarına kadar gelmeyi başardı.

çarşamba itibariyle göreve başlayan nato’nun yeni genel sekreteri jens stoltenberg, 1 ekim’de brüksel’de düzenlediği ilk basın toplantısında türkiye'nin sınırında yaşanan son gelişmelerle ilgili mesajlar vermişti.

stoltenberg türkiye’nin hedef alınması durumunda buna ortak yanıt verilebileceğini kapsayan 5. maddenin uygulanabileceğini söylemişti.

nato’nun 5’inci maddesi, nato üyesi bir ülkenin saldırıya uğraması durumunda tüm üye ülkelerin birlikte hareket etmesini kapsıyor.

patriotlar kalacak

stoltenberg, türkiye'ye konuşlandırılan patriot bataryalarının mevcudiyetinin devam etmesini planladıklarını söyledi.

birkaç gün içinde gerçekleşecek türkiye ziyaretinde suriye'deki gelişmeleri de değerlendireceklerini belirten stoltenberg, türk askerlerinin suriye'de konuşlandırılmaları ve saldırıya uğramaları halinde nato'nun muhtemel rolünü açıklamaktan kaçındı.

norveç'in eski başbakanı stoltenberg, abd ve diğer nato müttefikleri ile bölge ülkelerinin işid'e karşı koalisyonunu memnuniyetle karşıladıklarını ve irak hükümetinden talep gelmesi halinde nato'nun bu ülkenin savunma kapasitesinin artırılmasına katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;