Afrika
Nijerya'da kiliseye saldırı
Ülkenin kuzeydoğusundaki Gombe kentinde bir kiliseyi basan silahlı kişiler, dua eden altı kişiyi öldürdü.
Haberin Öne Çıkanları
Saldırı üstlenilmedi
Hedef Hristiyanlar
'Terk' mesajı verilmişti

afrika'nın en kalabalık ülkesi olan nijerya'da bir kiliseye düzenlenen saldırı, ülkede müslümanlarla hristiyanlar arasında çatışmaların yoğunlaşabileceği yönünde endişelere neden oldu.
ülkenin kuzeydoğusundaki gombe kentinde perşembe gecesi bir kiliseye düzenlenen saldırıda en az altı kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. kilisenin papazı johnson jauro, fransız haber ajansı afp'ye yaptığı açıklamada, silahlı saldırganların ayin sırasında kilisedekilere ateş açtığını söyledi.
saldırı, boko haram isimli islamcı örgütün, bölgede yaşayan hristiyanlara 'ya bölgeyi terk edin ya da öldürüleceksiniz' mesajı vermesini izliyor. ancak örgüt, saldırının sorumluluğunu üstlenmedi.
olağanüstü hal
boko haram'ın cumartesi günkü ültimatomu sonrası, nijerya devlet başkanı goodluck jonathan ülkenin daha önce örgütün saldırılarından yoğun olarak etkilenen dört bölgesinde olağanüstü hal ilan etmişti. ancak saldırının gerçekleştiği gombe bölgesi, bu dört bölgeden biri değil.
nijerya'da, çarşamba gecesi olağanüstü hal ilan edilen maiduguri ve damaturu bölgelerinde bombalı saldırılar düzenlemiş ve boko haram olayların sorumluluğunu üstlenmişti.
boko haram örgütünün, ülkede başkent abuja dahil çeşitli kentlerde düzenlediği kanlı noel saldırılarında 39 kişi ölmüş, 57 kişi yaralanmıştı.
çok sayıda etnik topluluğun yaşadığı nijerya'nın nüfusu 160 milyondan fazla.
kaynak: ajanslar
Yorumlar