Dünya

Nükleer görüşme önce New York'ta

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ve Almanya arasında Ekim'de yapılacak nükleer görüşmeler öncesi taraflar New York'ta bir araya gelecek.

Konular: Ortadoğu, İran
AB Yüksek Temsilcisi Ashton, New York'ta İran Dışişleri Bakanı ile görüştü [Reuters]
avrupa birliği dışişleri yüksek temsilcisi catherine ashton, birleşmiş milletler (bm) genel kurulu temasları kapsamında iran dışişleri bakanı muhammed cevad zarif ile görüştü.
 
bm güvenlik konseyi'nin daimi üyeleri abd, rusya, ingiltere, fransa ve çin ile almanya'dan oluşan ''5+1'' grubunu temsilen iranlı bakanla görüşen ashton, ''nükleer program konusunda birlikte nasıl çalışacağımızı ele aldık'' dedi. ayrıntıların konuşulmadığını belirten ashton, "bütün imkanları deneyeceğiz" ifadesini kullandı.
 
nükleer müzakerelere ekim'de isviçre'nin cenevre kentinde devam edilmesi planlanıyor. ashton, cenevre'deki müzakereler öncesinde tarafların new york'ta bir araya geleceğini açıkladı. amerikalı bir yetkili de dışişleri bakanı john kerry'nin perşembe günü yapılacak toplantıya katılacağını doğruladı. 
 
israil ve batı dünyası, iran'ın nükleer programının nükleer silah üretme amaçlı olduğunu ileri sürerken, iran ise programın, enerji üretimi ve bilimsel amaçlı olduğunu savunuyor.
 
 
kaynak: ajanslar
 
 
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;