Amerika

Nükleer santralde 'acil durum'

ABD'de Virgina eyaletindeki depremin ardından bir nükleer santralde 'acil durum alarmı' verildi.

Haberin Öne Çıkanları

ABD'de deprem

Binalar boşaltıldı

Nükleer alarm

New York'ta da hissedilen depremin ardından çalışanlar binalardan çıkartıldı. Reuters

abd’nin virgina eyaletinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından north anna nükleer santrali'nde 'acil durum alarmı' verildi. greenpeace tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından iki reaktörün kapatıldığı belirtildi. elektrik sıkıntısı yaşayan santralde hasar tespit çalışmaları başladı.

1897'den beri en büyük deprem

merkez üssü eyaletin başkenti richmond olan depremdee ölen ya da yaralanan olmadı. deprem yerin 6 kilometre altında ve abd’nin başkenti washington’a 139 kilometre uzaklıkta meydana geldi. ülkenin kuzeyinde yer alan boston'dan güneyde kuzey ve güney carolina ve batıda indianapolis ve detroit'e kadar hissedilen depremin ardından pentagon ve capitol binasının yanısıra new york’daki mahkemeler boşaltıldı. deprem 1897’den bu yana virgina’da meydana gelen en büyük deprem olarak kayıtlara geçti.

bomba’ korkusu

depremin en güçlü hissedildiği yerlerden biri de başkent oldu. washington’da mesai saati meydana gelen depremin ardından çalışanlar işyerlerini boşalttı, binalardan kaçanlar soluğu park ve caddelerde aldı.

deprem başkentlilerde bomba paniği de yarattı.

anadolu ajansı muhabirine konuşan michele watson isimli çalışan, sarsıntıyı önce bombalı saldırı zannettiğini ve çok korktuğunu açıkladı.

binalar kontrol edilecek

depremin ardından washington’daki banıtlar ziyaretçilere kapatılarak incelemeye alındı. kongre binası ve washington anıtı incelemeden geçirilirken, lincoln ve jefferson anıtları da kapatıldı. başkentin önemli yapıtlarından ulusal katedral’da ufak hasarlar meydana geldi. katedralin merkez kulesindeki bazı sivri kuleler kırıldı.

bu arada new york'ta da john f. kennedy ve newark havaalanlarında kontrol kuleleri de boşaltıldı. iki havaalanında boşaltılan kontrol kuleleri ve pistler, hasar tespiti için incelenecek.

trafik kilitlendi

washington'da trafik ışıkları bozuldu. deprem merkezi ve çevresinde cep telefonları servis dışı kaldı. depremi hissedenlerin uzun süre yakınlarına ulaşmaları mümkün olmadı. şehir merkezlerinde trafik kilitlenirken pek çok kişi eve yürümek zorunda kaldı.

obama golf oynarken yakalandı

abd başkanı barack obama depreme massachusetts eyaletinde golf oynarken yakalandı. depremin ardından obama, golfe ara vererek depremin sonuçlarıyla ilgili kurmaylarından bilgi aldı. hasar olmadığını öğrenen obama uzun bir süre golf oynamaya devam etti. beyaz saray’dan yapılan açıklamada deprem sonrasında önemli bir hasar oluşmadığı ve herhangi bir yardım talebinin gelmediği açıklandı.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;