2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Obama, Demirel, Özal çekildi mi?'

Başbakan Erdoğan, muhalefetin "Cumhurbaşkanlığına aday oldu, başbakanlığı bıraksın" çağrılarına dünyadan örneklerle cevap verdi, "Ne siyaseti, ne de siyasi tarihi biliyorlar" dedi.

Konular: Türkiye
Erdoğan, Ankara'da Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi'nde düzenlenen iftara katılarak konuşma yaptı. [Fotoğraf: AA]

ankara keçiören kuşcağız'da aile yaşam merkezi açılışında konuşan başbakan recep tayyip erdoğan, cumhurbaşkanlığına aday olduğu için mevcut görevini bırakmayacağı yönündeki sözlerini yineledi.

muhalefetin çekilmesi yönündeki çağrısını değerlendiren erdoğan, dünyadan verdiği örneklerle çağrının geçersiz olduğunu savundu.

erdoğan, "bunlar ne siyaseti, ne siyasi tarihi biliyorlar. kendileri dahi belediye başkanlığına aday olurken milletvekilliğini bırakıp mı aday oldular? dünyaya baksınlar (abd başkanı) obama seçime girerken adaylıktan çekilerek aday oldu, öyle mi? (almanya başbakanı) merkel adaylıktan çekilerek seçildi, öyle mi? türkiye'de de böyle değil, dünyada da.
geçmişimize bakalım; demirel'de de, özal'da da aynı şeyleri görürsünüz. bunlar bizim geçmişimizden de bihaberler. ortada yasalar var, yasalarla bir oturmuş sistem var. siz canınız istediği zaman bir şey söyleyeceksiniz, ona göre ysk da adım mı atacak? ysk'yı bunun için tehdit altına mı alıyorsunuz? bunlar geçmişimizden de bîhaber. 'eşit şartlarda yarışmıyoruz' diyorlar, doğru beş, altı parti toplandınız, destekleyen tüm medya ortak oldu, onların karşısında da ak parti'nin gösterdiği bir aday var" dedi.

'statüko değil millet kazanacak'

gelecek ay yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde kazanması halinde devletle millet arasındaki mesafenin ortadan kalkacağını savunan erdoğan şunları söyledi:

"tayyip erdoğan milletin, 77 milyonun, cumhurun adayıdır. seçimi kazanırsak statüko değil, millet kazanmış olacak. milletle devlet bir oluyor, bütün oluyor çünkü ilk kez millet kendi cumhurbaşkanını seçecek. 10 ağustos'ta cumhurun başına cumhurun içinden, halkın seçtiği cumhurbaşkanı geliyor. devlet artık milletin egemenliğine teslim oluyor. millet ne tarafa bakıyorsa, devlet de o tarafa bakacak."

oy pusulası fotoğrafı

ilk turu 10 ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi öncesinde erdoğan'ın danışmanlarından mustafa varank twitter hesabından başbakan erdoğan'ın oy pusulasında kullanılacak fotoğrafını yayınladı.

varank hesabında şunları yazdı:

"milletimizin teveccühüyle cumhurbaşkanı adayı recep tayyip erdoğan'ın oy pusulasında kullanılacak vesikalık fotoğrafı".

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;