Amerika
Okulda silahlı saldırı
ABD’nin Nevada eyaletinde 12 yaşlarındaki bir ortaokul öğrencisi sınıfta ateş açtı. Bir öğretmen öldü, iki öğrenci yaralandı.

nevada’ya bağlı sparks kenti polis şefine göre, saldırı ders başlarken yapıldı.
bir öğrenci yarı otomatik silahla sınıfta etrafa ateş etmeye başladı.
polis, matematik öğretmeninin öğrencilerini korumaya çalışırken öldüğünü söyledi.
45 yaşındaki mike landsberry, afganistan’da görev yaptıktan sonra emekli olan ve öğretmenlik yapmaya
başlayan bir askerdi.
olayda biri karnından biri de omuzundan yaralanan iki öğrencinin durumu iyi.
polis, kimliğini açıklamadığı öğrencinin saldırıdan sonra intihar ettiğini açıkladı.
sınıf arkadaşları, saldırganın şüpheli bir hareketine rastlamadıklarını ve şaşkın olduklarını anlattı.
yaklaşık 700 öğrencinin eğitim gördüğü ortaokul bir hafta tatil edildi.
yakınındaki ilkokul da bir günlüğüne boşaltıldı.
polis, öğrencinin saldırıyı neden yapmış olabileceğini ve silahı nereden bulduğunu araştırıyor.
somut adım atılmıyor
bireysel silahlanma uzun bir süredir abd’nin gündeminde.
sadece 2012’de düzenlenen 5 silahlı saldırıda 56 kişi öldü.
geçen yıl connecticut eyaletindeki newtown kentinde yine bir okulda silahlı saldırı olmuştu.
adam lanza, 14 aralık'ta, önce birlikte yaşadığı annesini başından vurarak öldürmüş, daha sonra sandy hook ilkokulu'nu basmıştı. 20'si çocuk 26 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmişti.
başkan barack obama, bu saldırıdan sonra bireysel silahlanmanın kontrol altına alınması için reform yapacaklarını söylemişti.
abd halkı, silah yasağına şartlı onay veriyor. connecticut saldırısından sonra yapılan anketlere göre, topyekün bir yasağa karşı çıkanların oranı yüzde 71. ancak yarı otomatik silahların yasaklanması destekleniyor.
silah edinme ve taşıma özgürlüğü 220 yıldır amerikan anayasası ile koruma altında. abd’lilerin yaklaşık yüzde 47’si evde silah bulunduruyor.
kaynak: ajanslar
Yorumlar