Suriye'de iç savaş

‘Ölü sayısı 150 bini geçti’

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin yayınladığı yeni rakamlara göre, üç yıl önce başlayan ayaklanmalardan bu yana Suriye'deki ölü sayısı 150 bini geçti.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre üç yıldır devam eden iç savaşta ölenlerin sayısı 150 bini geçti. [Reuters-Arşiv]

13 mart’ta yayınladığı en son raporunda suriye’deki ölü sayısının 146 bini geçtiğini açıklayan ingiltere merkezli suriye insan hakları gözlemevi, salı günü açıkladığı yeni rakamlarda suriye’de mart 2011’den bu yana 150 bin 34 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

kuruluşun açıklamasına göre ölenlerin 51 bin 212’si sivil, 7 bin 985’i de çocuk.

açıklamaya göre 58 bin 480 silahlı muhalifin hayatını kaybettiği iç savaşta 35 bin rejim askerinin yanı sıra rejimle birlikte savaşan 364 hizbullah militanı öldürüldü. ingiltere merkezli kuruluş ayrıca kimliği belirlenemeyen 2 bin 871 kişinin daha öldüğünü bildirdi.

temmuz ayında yayınlanan son birleşmiş milletler (bm) rakamlarına göre, suriye’de ölü sayısının 100 bini geçtiği belirtilmişti. ancak bm, suriye’deki olumsuz koşulların sayının doğru aktarılmasını imkânsız hale getirmesinden dolayı sayıyı güncellemeyi bıraktığını açıklamıştı.

suriye’de ayaklanmalar 2011’in mart ayında başlamış ve bir süre sonra iç savaşa dönüşmüştü. iç savaş 15 mart'ta dördüncü yılına girecek.

krizin çözümü için birleşmiş milletler güvenlik konseyi’nin daimi üyeleri ve almanya’nın öncülüğünde başlatılan cenevre konferansı da çözüm adına somut bir gelişme sağlanamadan tamamlanmıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;