2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Önemli olan uzlaşma'

Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanlığı seçimi için muhalefetin çatı adayı olduktan sonra ilk kez kameraların karşısına geçti. İhsanoğlu iki köklü siyasi partinin uzlaşmış olmasından memnun. Basının da desteğini istiyor.

ilk turu 10 ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde chp ve mhp'nin çatı aday olan islam konferansı örgütü'nün eski genel sekreteri ekmeleddin ihsanoğlu, iki muhalefet partisi olan chp ve mhp'nin kendi adını çıkarmasından çok uzlaşıp bir aday çıkarmış olmasından memnun.

"her şeyden önce en önemli şey büyük uzlaşmanın gerçekleşmiş olması. yani türkiye’de farklı düşünceye sahip köklü iki siyasi partinin uzlaşmış olması türkiye’de demokratikleşme süreci için çok önemli. mesele şahsımla ilgili olmanın ötesinde, uzlaşmanın bizatihi kendisi mühim bir gelişmedir. uzlaşmanın konusu olan cumhurbaşkanlığı makamına aday gösterilecek insanın profiliyle ilgili, hangi vasıflara sahip olması ve neler yapması gerektiği hususundaki uzlaşma ve bu iki partinin sağladığı uzlaşmanın arkasındaki mutabakat çok önemlidir. şahsımla ilgili tarafı bence ikinci derecede önemlidir. bu anlayışta olanları bir türk vatandaşı olarak tebrik ediyorum ve herkese teşekkür ediyorum."

"gizli gündemim hiç olmadı"

ihsanoğlu, hem chp içinden hem de kamuoyunda kendisine yöneltilen eleştirileri de saygıyla karşıladığını söyledi. "bazıları hakkımda tam fikre sahip değil. şimdi biz bir çalışma içindeyiz. zamanı gelince kendilerini aydınlatacağım. sizlerle daha sık buluşacağımız bir düzen kuruyoruz" dedi.

ekmeleddin ihsanoğlu, laiklikle ilgili görüşlerinin anlaşılması için 'yeni yüzyılda islam dünyası' isimli kitabının da okunması gerektiğini söyledi. "fikirlerini kaleme alan ve açıkça ifade eden biriyim. gizli gündemim hiçbir zaman olmadı" dedi.

hem ulusal hem de uluslararası basınla her zaman iyi ilişkiler kurduğunu söyleyen ihsanoğlu, basının rolüne çok önem verdiğini ifade etti ve "sizlerin yardımına ihtiyacım olacak" dedi.

"meydanlara çıkacak mısınız?" sorusuna ise, çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek cevap verdi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;