Bilim-Teknoloji

Operatörden akıllı bileklik: Turkcell T-Fit

Teknoloji firmalarından sonra operatörler de giyilebilir teknolojilere yatırım yapmaya başlıyor. Türkiye'de giyilebilir teknoloji alanına ilk giren operatör olan Turkcell, T-Fit adını verdiği akıllı bilekliğini duyurdu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Turkcell, T-Fit'ten sonra  giyilebilir teknolojik cihazlar üretmeye devam edecek
Turkcell, T-Fit'ten sonra giyilebilir teknolojik cihazlar üretmeye devam edecek [Fotoğraf: Turkcell]

giyilebilir teknolojilerin önümüzdeki yıllarda popüler olmasına kesin gözle bakılıyor. bu yüzden birçok üretici bu alana yatırım yapıyor. bu alandaki bir diğer ürün haberi de türkiye'den geldi.

turkcell t-fit adını verdiği akıllı bilekliğini tanıttı. 0.49 inç boyutunda bir ekranı olan bileklik, aynı zamanda saat fonksiyonlarına da sahip. üzerindeki ekranda saat ve adım sayısı gibi bilgileri gösterebilen akıllı bileklik, şimdilik android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla iletişim halinde kullanılabiliyor. yurtdışında üretilen bileklik ay sonunda satışa sunulacak.

bilekliğin adım sayar olarak kişinin ne kadar yürüdüğünü ölçebildiği gibi uyku ritmini de takip ediyor. titreşimli alarm özelliği de bulunan saat, 119 tl fiyat etiketiyle haziran ayının sonunda satışa sunulacak. giyilebilir teknoloji cihazlarına yatırım yapan ilk türk operatör olan turkcell'in önümüzdeki günlerde bu alandaki ürünlerinin sayısını artırması bekleniyor. şimdilik türkiye'deki diğer operatörler bu alanda faaliyette olmasalar da önümüzdeki günlerde farklı ürünlerle diğer firmaların da giyilebilir teknoloji ürünlerine yatırım yapacağı düşünülüyor. 

giyilebilir teknolojiler yaygınlaşıyor

popülaritesi her geçen gün artan giyilebilir teknolojiler önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşacak. araştırma şirketi ihs'in verilerine göre 2012 yılında dünya çapında yaklaşık olarak 30 milyon adet satılan spor ve sağlık alanında kullanılan giyilebilir teknolojik cihazlarının sayısının 2017 yılında 180 milyona ulaşması bekleniyor. akıllı bileklik ve benzeri cihazlar da bu kategoride kabul ediliyor. bu cihazlar dışında akıllı gözlük ve benzeri giyilebilir teknoloji ürünleri de bulunuyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;