Bilim-Teknoloji

Özçekim çubuklarına yeni yasak

Belli yerlerde kullanımı engellenen Selfie yani özçekim çubuğuna Avustralya'dan da yasak geldi. Belli başlı sanat galerilerinde özçekim çubuğu kullanılamayacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Selfie çubuklarının kullanımını engellemeye yönelik yasakların sayısı artıyor
Selfie çubuklarının kullanımını engellemeye yönelik yasakların sayısı artıyor [Fotoğraf: Shutterstock]

son aylarda popüler olan selfie, türkçesi ile özçekim için geliştirilen uzayabilen çubuklar birçok kişi tarafından kullanıyor. kişinin kendisini çektiği bu çubuklar belli yasaklarla karşılaşmaya başladı. bu yasaklardan biri de avustralya’dan geldi. 

herald sun gazetesinin haberine göre avustralya’nın önde gelen sanat galerileri özçekim çubuklarının kullanımını yasakladı. yasağın temel sebebi ise çubukların sanat eserlerine ve insanlara zarar verebilme ihtimali olarak gösterildi. 

viktorya ulusal galerisi, avustralya ulusal galerisi ve ulusal portre galerisi bu çubukların kullanımına yasak getirdi. buna göre ziyaretçiler bu çubukları galerilerde fotoğraf çekimleri için kullanamayacak. 

benzer yasaklar daha önce futbol karşılaşmalarında, avustralya open organizasyonunda, abd ve avrupa’daki birçok müzede de hayata geçirilmişti. 

kaynak:al jazeera ve herald sun

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;