Pakistan

Pakistan'da düello hazırlığı

Pakistan’da iki büyük muhalif parti Perşembe günü hükûmet karşıtı yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüşü muhalif Halk Hareketi Partisi lideri ve din adamı Tahir Kadri duyurdu.

Tahir Kadri [Fotoğraf:Reuters]

kadri, pakistan adalet partisi ile kendi partisinin 14 ağustos’ta başkent islamabad'da düzenleyeceği eylemi "devrim yürüyüşü" olarak tanımlıyor.

üstelik bu yürüyüşte belirlenmiş iddialı bir hedef de var. kadri eylemlerinin hükümeti devirmeden sona ermeyeceğini söylüyor.

kadri iktidarda bulunan navaz şerif liderliğindeki müslüman birliği partisi'nin sonunun geldiğini savunuyor ve bu yönetimden artık adalet beklemediklerini söylüyor.

muhalif lider bu değişim için bedel ve kurbanlar ödemeye de hazır olduklarını söyledi ve perşembe günü zırhlı bir araca binmeyeceğini açıkladı.

kadri'nin açıklamasından önce de pakistan adalet hareketi partisi aynı tarihte başkentte protesto yürüyüşü düzenleyeceğini duyurmuştu. parti liderleri şah mahmud kureyşi ve kadri her iki gösterinin birbirleriyle paralel düzenleneceğini ve işbirliği yapacaklarını açıkladı.

her iki parti de 14 ağustos gösterilerinin şiddete bulaşmadan yapılmasını istiyor ve olası şiddetin sorumlusunun iktidardaki navaz şerif olacağını söylüyor.

hükümetin başkent girişlerinde ve yürüyüşün düzenlenmesi muhtemel caddelerde barikatlar kurmaya başlaması gösterilere müdahale edeceği izlenimi yaratıyor.

başkentteki askeri üslere de takviyeler yapıldı.

hükümet ordu ve polis arasında muhalifleri destekleyen gruplar olduğundan da şüpheleniyor ve kişileri tespit etmek amacıyla çalışma yürütüyor.

lahor olayları protestoları tetikledi

geçen hafta tahir kadri taraftarları ve polis arasında lahor kentinde çıkan çatışmalarda 3 polis ve 8 gösterici öldü.

hükümet ölümlerden kadri’yi sorumlu tuttu.

500’den fazla muhalif tutuklandı.

pakistan’da muhalefet 11 mayıs’ta yapılan seçimlerde iktidarın hile yaptığını savunuyor.

14 ağustos’un seçilmesinin sebebi ise bu tarihin ülkenin bağımsızlığının yıldönümü olması.

kaynak: reuters, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;