Dünya

'Pembe Yıldız' satışa çıkıyor

12 gram ve 59,6 karatlık 'Pembe Yıldız' isimli elmas, 4 Nisan'da açık artırmaya çıkıyor. Mücevherin 60 milyon doların üzerinde teklif alması bekleniyor.

yaklaşık 12 gram ağırlığındaki 59,6 karatlık 'pembe yıldız' isimli elmas, 4 nisan'da hong kong'da açık artırmaya çıkıyor. mücevherin 60 milyon doların üzerinde teklif alması bekleniyor.

hong kong'da sotheby's isimli müzayede evinin satışa çıkardığı mücevher, amerika mücevher bilimi enstitüsü tarafından sınıfının en büyük elması olarak tespit edilen oval taş, 2,69'a 2,06 santimetre ölçülerinde ve 11,92 gram geliyor.

müzayede evi yetkilileri, elmasın satılacağından emin olduklarını, asıl sorunun ise mücevherin satış rekoru kırıp kırmayacağı olduğunu söylüyor.

pembe yıldız, afrika'da 1999 yılında de beers şirketi tarafından çıkarıldı.

mücevher, 2013'te cenevre'de, new york merkezli mücevher şirketi tarafından açık artırmada 83 milyon dolara alınmış ancak şirket son anda anlaşmadan vazgeçmişti.

sotheby's başkan yardımcısı quek chin yeow, asyalı müşterilerin son yıllarda mücevher alımında rekor fiyatlar ödediklerini belirterek, bilhassa hong kong'lu emlâk zengini joseph lau'nun parçaya ilgi duyabileceğini ifade ediyor. lau, 2015'te 16 karatlık bir pembe elmasa 28,5 milyon dolar ödemiş, ertesi günü josephine'in mavi ayı ismi verilen taşı 48 milyon dolara satın almıştı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;