PKK

PKK elindeki askeri bıraktı

Mayıs ayı sonunda PKK tarafından kaçırılan Uzman Çavuş İlhan Çalışkan, Diyarbakır Lice’ye giden BDP ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir heyete teslim edildi.

Konular: PKK, Türkiye
Uzman Çavuş İlhan Çalışkan. [Fotoğraf:DHA]

uzman çavuş çalışkan, heyet tarafından lice kaymakamlığı'na teslim edildi. kaçırılan uzman çavuş çalışkan'ın serbest bırakılması için çeşitli sivil toplum örgütleri çağrılarda bulunmuştu. 

diyarbakır'ın lice ilçesi'nde yol kesen pkk'lı bir grup, 26 mayıs günü mardin'in derik ilçesi bozuk jandarma karakolu'nda görev yapan ve kızının rahatsızlığı nedeniyle erzurum'a giden amasya merzifon nüfusuna kayıtlı 36 yaşındaki uzman çavuş ilhan çalışkan'ı otomobilini yaktıktan sonra kaçırmıştı.

uzman çavuş’u teslim alan heyet bdp diyarbakır il başkanı zübeyde zümrüt, ihd diyarbakır şube başkanı raci bilici, diyarbakır barosu başkan yardımcısı nahit eren ve kesk dönem sözcüsü ramazan kaval'dan oluşuyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;