PKK

PKK saldırıları: 2 şehit, 6 yaralı

Şırnak'ın Cizre İlçesinde bir uzman çavuş PKK'lıların saldırısı sonucu şehit oldu. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda da 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Konular: PKK, Türkiye
[Fotoğraf: Can Hasasu / Al Jazeera]

şırnak'ın cizre ilçesi'nde görev yapan jandarma uzman çavuş 23 yaşındaki ümit inan pkk ile girilen çatışmada şehit oldu. ümit inan'ın kocaeli'nin gebze ilçesi mustafa paşa mahallesi'nde bulunan ailesine haberi, gebze kaymakamı mehmet arslan, asker ve emniyet görevlileri verdi. o sırada 112 acil ekibi de hazır bulundu.

diyarbakır'ın merkez sur ilçesi'nde de güvenlik güçleri ile pkk'lılar arasında çatışmalar yaşanırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri yükseldi. çatışmalar sırasında pkk'lıların keskin nişancı tüfeği kanas ile açtığı ateş ve tuzaklanan el yapımı patlayıcıların infilak ettirilmesiyle düzenlenen saldırılarda 1 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. 

yaralı askerler diyarbakır asker hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. sur'da ise çatışmalar yer yer sürüyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;