Bilim-Teknoloji

PlayStation 4 hedefleri aştı

Japon elektronik devi Sony, en yeni oyun konsolu PlayStation 4'te yıl sonu hedeflerini aştı. Şirket, 5.3 milyon PlayStation 4 sattığını açıkladı.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

PlayStation 4 yüzleri güldürdü

Sony'de yüzler gülüyor

PlayStation Xbox'ı geçti

PlayStation 4 hedefleri aştı
oyun tutkunlarının önemli bir tercihi haline gelen konsol cephesinde rekabet yeni cihazlarla devam ediyor. bu sektörde playstation markası ile yer alan sony, son konsolu olan playstation 4'ün satış rakamlarını açıkladı. 
 
kasım ayında ilk olarak abd'de satışa sunulan yeni konsolun, 8 şubat 2014 itibariyle 5.3 milyon satıldığı duyuruldu. bu rakam ise firmanın yıl sonunda ulaşmayı hedeflediği satış miktarı olan 5 milyondan yüksek. japonya'da mali yıl sonu mart ayının sonu olarak kabul ediliyor. buna göre firma yaklaşık olarak 1.5 ay önce hedeflediği rakama ulaşmış görünüyor. 
 
22 şubat'ta anavatanı japonya'da da satışa sunulacak olan playstation 4'ün satıy anlamında rakibi xbox'un önüne geçmiş oluyor. microsoft tarafından üretilen xbox one'ın satış rakamı ise ocak ayı itibariyle 3 milyon olarak açıklanmıştı. sektörde bu iki konsol dışında nintendo tarafından üretilen wii de yer alıyor. ancak asıl rekabet playstation 4 ve xbox one arasında yaşanıyor. 
 
kaynak: ajanslar
 
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;