İsrail - Filistin sorunu

Raid Salah'a hapis cezası

Kudüs Sulh Mahkemesi yeşil bölgede yaşayan İslami Hareket lideri Şeyh Raid Salah’ı iki yıl hapse ve para cezasına mahkum edildi, hapis cezası ertelendi.

Raid Salah iki yıl içinde benzer olaylara karışırsa altı ay hapis yatacak [Al Jazeera]

mahkeme şeyh raid salah’ın gelecek iki yıl içerisinde benzer suçlara karıştığı takdirde altı ay hapis yatacağını ilan etti.

'haysiyet davası’ olarak bilinen dava 2011 yılında açılmıştı. salah umreden dönüş sırasında, eşini ‘aşağılayıcı’ sıkı güvenlik kontrolünden geçirmek isteyen polise tepki göstermiş ve daha sonra tutuklanmıştı.

raid salah’ın avukatı, müvekkilinin kudüs’ten ve mescid-i aksa’dan uzaklaştırılması için israil’in güvenlik teşkilatı tarafından hedef alındığını söyledi. avukat davayı temyiz mahkemesine taşıdı.

raid salah mahkemenin kararından sonra yaptığı açıklamada, kararların, 'israil’in mescid-i aksa’yi kirletme' planlarına karşı verdiği mücadeleyi etkilemeyeceğini söyledi.

israil yönetimi 15 mayıs’ta, ülke güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle şeyh raid salah’ın dört ay süreliğine batı şeria’ya girmesini yasaklamıştı.

israil kudüs sulh mahkemesi son dönemde yine raid salah hakkında 2007 yılında hutbe verirken israil aleyhine provokasyon yaptığı gerekçesiyle sekiz ay hapis cezası vermiş ve cezası yine ertelenmişti. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;