Suriye'de iç savaş

Rejim Yebrud'a saldırıyor

Suriyeli muhalifler rejim güçlerinin Yebrud’da birkaç bölgeyi vurduğunu açıkladı. Saldırıların şiddetinin artması sebebiyle Yebrud'un içinde bulunduğu Kalamun Bölgesi'nden 1300 aile Lübnan'a kaçtı.

Konular: Ortadoğu, Suriye
Suriye rejimine bağlı güçlerin Yebrud'a saldırılarını artırması sonrası yüzlerce aile evlerini terk etti. [AFP]

rejim güçleri başkent şam’ın yaklaşık 75 kilometre kuzeyindeki yebrud’da hava saldırılarını yoğunlaştırdı. bölgedeki al jazeera muhabirine göre, 1300 aile lübnan'a kaçtı. bombardımandan kaçan 1200 suriyeli ise kötü hava koşulları sebebiyle zor şartlar altında suriye - lübnan arasındaki dağlardan sınırı geçmeye çalışıyor. 

şam ve halep arasında stratejik bir öneme sahip yebrud aynı zamanda şam’ın kuzeyindeki dağlık kalamun bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki tek şehir. rejim güçleri burayı almak için yoğun bombardımanını sürdürüyor.

muhalifler idlib kentindeki bir askeri noktayı ele geçirdiklerini duyurdu. rejim güçleri ile muhalifler arasındaki çatışmalar kentte şiddetleniyor.

muhalif silahlı güçler halep kentinde rejime ait bir tankın vurulduğunu açıkladı. halep’te çatışmaların en yoğun olduğu bölgeler neyrab askeri havalimanı, halep merkez hapishanesi, azize, al-raii ve cirablis köyleri. suriye resmi haber ajansı (sana) ise halep’te birkaç bölgede ‘terörist’ grupların yok edildiğini bildirdi.

DOSYA: SURİYE'DE İÇ SAVAŞ

rejim ayrıca, hama’da bulunan latamneh bölgesi’ne varil bombası attı. yaşlı bir kadın hayatını kaybetti.

masar haber ajansı’na göre, nusra cephesi, hama kenti yakınlarında askeri bir noktaya bomba yüklü araçla saldırdı. çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi. aynı ajans ayrıca suriye'de işid'in en güçlü olduğu olduğu şehirlerden biri olan rakka'da 90 irak şam islam devleti (işid) üyesinin nusra  cephesi'ne geçtiğini duyurdu. daha önce el kaide, suriye'deki işid ile bir bağlantıları bulunmadığını açıklamıştı. 

suriye insan hakları gözlemevi’ne göre, muhalif gruplar hama kentindeki buvayda köyünü ele geçirdi. çatışmaların şiddetlendiği buvayda ve daha önce muhalefet tarafından ele geçirilen mork bölgesi, hama ve idlib arasındaki askeri sevkiyat hattında yer alıyor. muhalefet bu bölgeyi kontrolü altında tutarak idlib’de bulunan wadi aldaif ve hamadiye kamplarına askeri destek ulaşmasını engellemeyi hedefliyor.

cuma günü ateşkesin sona ermesinin ardından rejim güçleri humus’ta eski şehre yönelik saldırılarını artırdı. suriyeli aktivistler rejime bağlı güçlerin humus’taki birçok noktayı hedef aldığını bildirdi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;