Suriye'de iç savaş

Rejimin varil bombalı saldırılarında 17 ölü

Suriye'de rejiminin ülkenin kuzeyindeki İdlib ve güneyindeki Dera'da gerçekleştirdiği varil bombalı saldırılarda, aralarında çocukların da bulunduğu 17 sivil hayatını kaybetti.

İdlib, muhaliflerin eline geçmesinin ardından rejim saldırılarının hedefi oldu. [Fotoğraf: Reuters]

al jazeera dera muhabiri, rejime bağlı savaş helikopterlerinin dera’nın doğu kırsalındaki kerk beldesinde yerleşim yerlerine varil bombalı saldırılar düzenlediğini bildirdi. altı kişinin öldüğü saldırıda birçok ev de hasar gördü.

muhalif ‘nebe’ ajansının verdiği bilgiye göre, bu saldırıdan kısa bir zaman sonra rejime ait savaş uçakları dera’nın batı kırsalındaki dail beldesini bombaladı. buradaki saldırıda 8 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı.

al jazeera'ye bilgi veren kaynaklara göre, sayda, sahem ve tafes beldelerinde de rejimin hava saldırıları sonucu çok sayıda sivil yaralandı.

esed rejiminin idlib kentine yönelik varil bomba saldırısında 3 kişi öldü.

muhalifler rejimini klor gazı kullanmakla suçladı.

muhalifler kaynaklar, suriye rejim uçaklarının idlib’in batı kırsalındaki korin köyüne zehirli klor gazı içeren varil bombaları attığını bildirdi. saldırının ardından siviller arasında gazdan boğulma vakaları görüldü.

muhalif suriye mubaşir ajansı, halep’in niran mahallesi’nde bir kız çocuğu, sahur mahallesi’nde ise 2 kişinin rejimin varil bombalı saldırıları sonucu öldüğünü belirtti.

esed rejimine bağlı savaş helikopterleri idlib ve maarat numan kentlerini varil bombalarıyla bombaladı.

çatışmalar sürüyor

muhalif kaynaklar, muhaliflerin idlib’in batısındaki cisru şugur’a bağlı muşeyrife köyüne saldıran esed rejimi güçlerini püskürttüğünü ifade etti.

halep kentinde ise, muhalif cephe şamiye’ye bağlı güvenlik kurumu, kendilerinin kontrolündeki bölgelerde sivillerin kişisel silah sahibi olmasına izin verildiğini açıkladı. 

bm verilerine göre, suriye'de 2011'de başlayan ayaklanmalar ve devamındaki iç savaştan dolayı şimdiye kadar 220 binden fazla kişi hayatını kaybetti. gerçek rakamın bunun çok üstünde olduğu tahmin ediliyor. ayrıca milyonlarca insan evinden olduğu ve bunların çoğunluğu da suriye'ye komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;